Loading...
Batman ve Siirt’te 2016 Mali Destek Programları Tanıtıldı 12 Nisan 2016 | 00:00
Ajansımızın 2016 Yılı Mali Destek Programları ile diğer devlet desteklerinin tanıtım toplantıları Batman ve Siirt’te gerçekleştirildi.

2016 Yılında Ajansımız tarafından hazırlanan beş mali destek programları ile diğer devlet destek ve teşviklerinin tanıtım ve bilgilendirme toplantıları Batman’da Real Konak Otel’de, Siirt’te Barden Otel’de yapıldı. Geniş katılımın olduğu toplantılara Batman ve Siirt Valileri, Belediye Başkanları, Üniversite Rektörleri, diğer kurum ve kuruluş temsilcileri ile çok sayıda yatırımcı ve girişimci katıldı.

Toplantıların açılış konuşmaları Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Batman Valisi Azmi Çelik ve Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından Ajans’ın 2016 Yılı Mali Destek Programları kapsamında beş farklı programın tanıtımlarına geçildi. Ajans’ın Proje ve Sözleşme Yönetim Birimi uzmanlarından Sihat Ferat Toktaş tarafından “Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması” ile “Organik Tarım Değer Zinciri” programları ve hazırlık aşamasında olan “Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi” mali destek programları konusunda sunum yapıldı. Yine Ajans’ın Proje ve Sözleşme Yönetim Birimi uzmanlarından Naif Çiftçi tarafından Ajans genel destekleri, doğrudan faaliyet desteği ve teknik destek programları konusunda sunumlar gerçekleştirildi. Ajansımız 2016 Yılında yaklaşık 30 Milyon TL hibe desteği verecek olup proje uygulamaları devam eden yatırımlar ile birlikte bu tutar 50 Milyon TL’yi bulacaktır.

Ajans Mali Destek Programlarının tanıtılmasının ardından diğer devlet destekleri hakkında bilgilendirmelere geçildi. KOSGEB, İŞKUR, Tarım Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı’nın yatırım teşvikleri ile ihracat teşvikleri konusunda ilgili kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından sunumlar yapıldı.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantılarının ardından Ajans’a proje sunmak isteyen ilgili kişilere Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) hakkında Ajans uzmanları tarafından eğitim verildikten sonra toplantılar sona erdi.