Loading...
Batman Üniversitesi Öğrencilerine Proje Yazma Eğitimi Verdik 26 Mayıs 2017 | 00:00
Ajansımız tarafından Batman Üniversitesi öğrencilerine “Proje Döngüsü Yönetimi” (PCM) olarak ifade edilen proje yazma eğitimi gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi ile Ajansımız arasında yapılan iş birliği çerçevesinde Batman Üniversitesi öğrencilerine yönelik olarak Ajansımız tarafından kısa adı PCM olan “Proje Döngüsü Yönetimi” adı verilen proje yazma eğitimi verildi. Eğitim Batman Üniversitesi Merkez Kampüsü Yerleşkesinde Ajansımızın Proje Yönetim Birim Başkanı Sihat Ferat Toktaş ile Batman Yatırım Destek Ofisi Uzmanı İbrahim Erin tarafından katılımcı bir anlayışla uygulamalı bir şekilde verildi. Eğitimler 15 - 20 kişiden oluşan üç farklı öğrenci grubuna yönelik olarak toplam 52 kişi ile gerçekleştirildi.

Eğitimleri başarıyla tamamlayan Batman Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Teknoloji Fakültesi ve Fen Edebiyat Fakültesi öğrencilerine Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda sertifika dağıtım töreni düzenlendi. Törene Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın yanı sıra ev sahibi sıfatıyla Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Ajans Yönetim Kurulu Üyemiz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Hasan Gül, AFAD İl Müdürü Fevzi Bakır, İl Müftüsü Turgut Erhan ile Üniversite akademisyenleri ve idari personelleri katıldı.



Törende söz alarak sertifika almaya hak kazanan öğrencilere seslenen Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ “Sevgili kardeşlerim, sizlerden proje bekliyorum, ülkemizi ve milletimizi ileriye taşıyacak bu bölgeyi kalkındıracak projeler bekliyorum. Bu eğitimlerin sonunda verdiğimiz sertifikaları evinize, iş yerinize asın diye vermiyoruz, güzel projeler yazın kendinizi ve milletimiz kalkındırın diye veriyoruz. Ben sizden yana ümitliyim, gözlerinizde o ışığı görüyorum. Üniversitelerimizin projelerinin arkasındayız, destekleyeceğiz. Üniversitelerimiz bizim için oldukça kıymetli paydaşlardır” dedi.

Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş’ta yaptığı konuşmada öğrencilere yönelik olarak “Eğitimi tamamladınız sertifikalarınızı alıyorsunuz, aldığınız eğitimlerin hakkını vererek proje üretin, yaşadığınız ve yaşayacağınız şehirlere ışık olun, milletimizin ve ülkemizin yolunu aydınlatın. Eğer yaşadığınız şehirleri ışığınızla aydınlatırsanız bakacaksınız ki bütün ülke aydınlatılmış olacak” diyerek özellikle Dicle Kalkınma Ajansı’na ve onun kıymetli Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi

Öğrenciler sertifikalarını Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın DURMUŞ ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Demir’in elinden aldı. Törenin sonunda günün anısına öğrencilerle topluca hatıra fotoğrafı çektirildi.