Loading...
Batman Üniversitesi’nde Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Paneli Düzenlendi 25 Kasım 2016 | 00:00
Batman Üniversitesi Proje Ofisi Koordinatörlüğü tarafından belirli aralıklarla ve başlıklarla düzenlenen Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği(KUSİ) Paneli, 21.11.2016 tarihinde Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü Rektörlük Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Ajans-Üniversite İşbirliği Platformu kapsamında üniversitelerle işbirliğini artırma, yönetişim ve iletişimi geliştirme hedefini paylaşan Ajansımız, düzenlenen panele katılım gösterdi.

Panelde, t emel amaç ve motivasyonu Bölgedeki kamu kurumları, özel sektör ve sanayi kuruluşları ile üniversiteler arasında ortak proje ve hedefler doğrultusunda işbirliği ve müzakere ortamının sağlanması olarak belirlenen KUSİ yaklaşımı ele alındı.

Panelistlerden Batman Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç Dr. Hakan KARAKAYA’nın, KUSİ yaklaşımını katılımcılarla paylaşarak ulusal ve uluslararası örneklere değindiği panel, Batman KOSGEB İl Müdürü Evren ARIKAN’ın KOSGEB destekleri, destek süreçleri ve girişimcilik konusunda verdiği bilgilerle devam etti.

Dicle Kalkınma Ajansı Planlama Birimi Uzmanı Enes ATEŞ, Ajansımızın Üniversitelere, proje ofis koordinatörlüklerine ve KUSİ gibi işbirliği platformlarına olan yaklaşımına değinerek, üniversite öğrencilerinin proje fikirlerini ciddiye almaları önerisinde bulundu. Sunumunda Avrupa Birliği Fonları, IPA Projelerinin kapsamı ve Erasmus+ Programlarına değinen ATEŞ, katılımcıların Ajansımız desteklerine, proje çağrılarına ve vizyonuna yönelik soruları cevaplandırdı.

Batman Üniversitesi Proje Ofisi Tübitak-Santez Projeleri Araştırmacısı Arş. Gör. Dr. Reşit ÇAKMAK’ın, Proje Ofisi çalışmalarından bahsettiği sunumun ardından, girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri verildi.

Panel, panelistlere plaketlerinin takdim edilmesinin ardından sona erdi.