Loading...
Batman Turizm Sektörüne Destek 07 Mayıs 2015 | 18:56
Ajansımızın Rekabetçi Sektörlerin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Batman’da Özdem Turizm ve Ticaret Sanayi Anonim Şirketi’nin Otel Bozooğulları Kapasite Kullanım Artırımı ve Modernizasyonu” adlı projeleri başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Toplam bütçesi 344 Bin TL olan proje Ajansımız tarafından % 50 oranında desteklenerek 172 Bin TL geri ödemesiz hibe desteği aldı.

Proje ile hizmet sektöründe faaliyet gösteren Bozooğulları Oteli’nin mevcut kapasitesinin artırılması amacıyla pek çok iyileştirmeler yapılarak turizme katkı sağlanması amaçlanmıştır. Projenin önceliği Oteli daha modern bir yüze kavuşturmak, hizmet çeşitliliği sağlayarak, kalite ve kapasitesinin artırılmasıyla otelin sunduğu hizmetlere olan talebi arttırmaktır. Otel’in hizmet çeşitliliğinin ve kalitesinin artırılması için ilgili alandaki standartlar ile otomasyon sistemlerinin kullanımı yaygınlaştırılarak müşteri taleplerini karşılaması hedeflenmiştir.

Projenin hayata geçirilmesi ile birlikte Otel’in ışıklı tabelasından fotoselli giriş kapısına ve yeni yapılan resepsiyon bölümüne kadar estetik ve modern bir karşılama alanı oluşturuldu. Yeni alınan asansörler ile birlikte hem kat transferleri daha güvenli bir şekilde yapıldı; hem de daha güzel görünümlü bir hale getirildi. Otelde daha önce olmayan Türk hamamı, buhar odası, sauna, fitness salonu ve kuru temizleme hizmete girdi. Restoran bölümü için alınan açık büfe üniteleri ve servis takımları sayesinde yemek ikramları ve sunumlarında yenilikler sağlandı. Böylece hem müşteri beklentileri karşılanmış oldu, hem de otelin bir üst yıldız sınıfına yükselmesine alt yapı oluşturulmuş oldu.  Eskimiş olan odaların yenilenmesi ve yapılan tüm değişiklikler ile birlikte Otel’in daha modern bir yüze kavuşması sağlanmış oldu. Böylece Otel’in markalaşması yolunda önemli bir adım atılmış oldu.

Projenin uygulanması sonucunda Otel hem daha modern bir tesis haline geldi; hem de yatak sayısı kapasite kullanımında % 30 oranında artış sağlandı. Otel’e olan talebin artması ile birlikte iş hacmi de artmış olacağından karlılıkta artmış olacaktır. Buda ileride daha büyük yatırımlara kapı açacaktır.