Loading...
Haber Galerisi
Batman’ın Sason İlçesinde Öğretmenlere Eğitim Desteği 08 Eylül 2022 | 15:40

Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Ajansımızın “2021 Yılı Teknik Destek Programı” kapsamında Ajansımıza sundukları “Çocuk Resimleri Yorumlama ve Analizi Eğitimi” projesi hayata geçirildi.

Ajansımızın 2021 Yılı Teknik Destek Programı çerçevesinde Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Ajansımıza sunulan “Çocuk Resimleri Yorumlama ve Analizi Eğitimi” projesi uygulandı. Okul Öncesi, Sınıf ve Rehberlik Öğretmeni olan 20 öğretmene Psikolog Şahnur Karaşahin tarafından eğitim verildi. Beş gün süren eğitim Sason İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Projenin amacı, çocukların ruh dünyalarına inerek yaşamış oldukları içsel çatışmaların, çocuğun yapmış olduğu resme olan yansımasını tespit ederek onu daha yakından tanımaktır. Çocuk Resimleri Yorumlama ve Analizi Eğitimi adlı teknik destek projesiyle öğrencilerini daha iyi tanıyan, anlayan, eğitimin başarısını veya yönünü belirleyebilecek öğretmen yetiştirmek amaçlanmaktadır. İlçede Anasınıfı ve İlkokul Öğrencisi olan toplam 70 okul bulunmaktadır. Bu okullarda ise sadece 15 Rehber Öğretmen olduğundan diğer okullardaki öğrencilerin ruhsal ve psikolojik durumlarını tanımlama konusunda eksiklik bulunmaktadır. Bu eğitimle bu açığı kapatmak hedeflenmektedir.

Eğitimin sonunda eğitime katılan öğretmenler, çocukların iç dünyasını daha iyi anlayarak onları daha yakından tanıma olanağına sahip olacaktır. Çocuk Resim Analizinde uygulanabilecek testler ve yönergeler hakkında kazanım elde ettiler. Böylece bu eğitimi alan öğretmenler, öğrencilerin sanatsal gelişim evreleri konusunda bilgi sahibi oldular.