Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Uluslararası Bilişim Kongresi 17 Şubat 2022 | 15:23

Batman Üniversitesi’nin ev sahipliğinde “Dijital Dönüşüm ve Siber Güvenlik” ana temasıyla Batman’da “Uluslararası Bilişim Kongresi” düzenlendi.  Üç gün sürecek olan kongrenin açılış programında Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı’da konuşmacı olarak yer aldı.

Batman Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen açılışa Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Jandarma Genel Komutanlığı Siber Güvenlik Komutanı Jandarma Muhabere Albay Hasan Mutlu, Kanada Calgary Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reda Alhajj ile ulusal ve uluslararası düzeyde bilim insanlarının yanı sıra kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı yaptığı konuşmada Uluslararası Bilişim Kongresinde hem ortak hem de katılımcı olarak yer almaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Dünyada yaşanan ve hızla gelişen teknolojik değişimin artık hayatın her alanında önemli etkileri olduğunu ifade etti. Sanayi 4.0'ın konuşulduğu günümüz dünyasında ülkemizin etkili bir kalkınma için artık teknolojide pazar olmaktan çıkarak pazara ürün arz eden bir konuma gelmesi için tüm paydaşların katkı sunması gerektiğini dile getirdi.

Genel Sekreterimiz “Devletimiz ve Sanayi Bakanlığımız Milli Sanayi Ve Teknoloji Hamlesiyle bu değişime öncülük etmektedir. Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde AB projemiz olan Genç İstihdamının Teşvik Edilmesi Projesi kapsamında bin gencimize bilişim sektöründe istihdam edilmek üzere beceri eğitimleri verilmektedir” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kongreye sunumlarıyla katkı sağlayan Jandarma Genel Komutanlığı Siber Güvenlik Komutanı Jandarma Muhabere Albay Hasan Mutlu ve Kanada Calgary Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reda Alhajj’a günün anısına plaket verildi. Yılın Bilişim Ödülüne Fatih Özkaynak ve Yılın Girişimci Ödülüne Hasan Çankaya layık görülerek ödülleri kendilerine takdim edildikten sonra açılış programı sona erdi.