Loading...
Haber Galerisi
Batman’da Türkiye Irak İş Forumu Toplantısı 25 Aralık 2023 | 12:53

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi ile Türkiye arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, çeşitli alanlarda iş birliği yapmak amacıyla Batman’da “Türkiye Irak İş Forumu” toplantısı gerçekleştirildi.

Batman Valiliği koordinasyonunda Batman Belediyesi, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Ajansımız (DİKA) ve Batman Organize Sanayi Bölgesi tarafından organize edilen toplantı iki gün sürdü.

Necat Nasıroğlu Külliyesi’nde yapılan toplantıya Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ekrem Canalp, Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Irak Kürt Bölgesel (IKYB) Yönetimi Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet, BATSO Başkanı Abdulkadir Demir, Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç ile IKYB Yönetiminin Erbil, Duhok ve Süleymaniye kentlerinden gelen 25 iş insanı katıldı.

Programda, Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç Batman Yatırım Ortamı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi’nden Talha İnanç’ta ülkemizin yatırım ortamı konularında sunumlar gerçekleştirdiler.

Irak Sağlık Bakan Yardımcısı Nezar İsmet ile Batman TSO Başkanı Abdulkadir Demir’in selamlama konuşmalarının ardından Batman Valisi ve Belediye Başkan V. Ekrem Canalp, kentte beş organize sanayi bölgesi yapmayı planladıklarını söyledi. Bunlardan ilki tekstil kent ikincisi Güneydoğu Anadolu Bölgesinde hiç olmayan Gıda İhtisas OSB’si diğerlerinin de karma endüstriyel sanayi bölgesi olacağını söyledi. Böylece Irak’tan gelen misafirlerimizin ve dünyanın her ülkesinden gelecek olan iş insanlarının her alanla ilgili yatırım fırsatları bulabileceklerini ifade etti.

Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu da Kürtçe yaptığı konuşmada, “Bu toplantı ile iyi bir başlangıç yaptığımıza inanıyorum. Yeni Organize Sanayi Bölgelerine başlıyoruz. Yurt dışındaki yatırımcılara da gelin buraya yatırım yapın diyoruz. Biz de sizin oraya geldik siz de buraya gelin. Burası güzel olursa Duhok’ta Ankara’da güzelleşir” dedi.

Türkiye Irak İş Forumu toplantısının ikinci bölümünde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi iş insanları ile Türkiye’deki iş insanları ikili görüşmeler yaparak ne tür ekonomik iş birlikleri geliştirebileceklerini değerlendirdiler.