Loading...
Batman’da Toplu Taşıma Şoförlerine İletişim Eğitimi 12 Mayıs 2017 | 10:53
Batman Belediyesi tarafından Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında Ajansımıza sunulan “Yol Güvenliği ve Hizmet Kalitesini Artırmak için Toplu Taşıma Araç Şoförlerine Yönelik Eğitim” adlı proje başarılı bulunarak destek almaya hak kazandı. Başarılı bulunan projenin sözleşmesi Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Batman Belediyesi Başkan Yardımcısı Abdulvahap Asma tarafından imzalandı.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ yaptığı açıklamada teknik destek eğitimlerini yerel kalkınma kapasitesini artırmak amacıyla verdiklerini söyledi. Bu eğitimle sürücülerin hizmet kalitelerinin artacağını, buna paralel olarak Batman Belediyesi’nin hizmet kapasitesinin ve böylece yerel kalkınma kapasitesinin artacağını belirtti. Genel Sekreterimiz “Sürücülerin iletişim becerilerinin artması ile birlikte yolcularla yaşadıkları diyalog sorunları da azalacaktır. Toplu taşıma araçlarını kullanan Batman halkı kent içi ulaşımda belediye otobüslerini tercih edeceğinden, kentin yaşam standardı da yükselecektir. Sonuçta bu eğitim kent içi ulaşımda yaşanılan sorunlara proje ölçeğinde cevap verecektir” dedi.

Batman Belediyesi’nin talep ettiği teknik desteğin amacı şehirde yaşayan yaklaşık 600 bin kişinin kent içi ulaşım hizmet kalitesinin iyileştirilmesidir. İlde yaşayanların % 63’ü kent merkezinde yaşamakta, ilçe ve köylerde yaşayanların da eğitim, alışveriş vb. nedenlerle kent merkezine gidiş geliş sorunlarını çözebilmek için Batman Belediyesi tarafından Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü kuruldu. Batman’da kent içi ulaşım belediye otobüslerinin yanı sıra özel halk otobüsleri ve minibüslerle sağlanmaktadır. Batman Belediyesi’ne bağlı otobüsler kent içi ulaşımda ağırlıklı olarak görev yapmaktadırlar. Artan talebe cevap verebilmek amacıyla 2015 yılında 22 yeni otobüs alınmış, yoğun hatlarda 170 kişilik otobüsler hizmete girmiştir. Ancak hizmet kalitesinin artması yalnızca filonun yenilenmesine bağlı değildir. Bunun dışında sürücülerin yolculara yaklaşımlarının belirli bir kalite standardına ulaştırılması gerekmektedir. Talep edilen teknik destekle sürücüler iletişim becerileri konusunda eğitim alarak Belediye otobüslerinin hizmet kalitesi iyileştirilecektir.

Beklenen sonuçların hedef gruplar üzerindeki etkilerinin sürdürülebilir olması için Batman Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde bir eğiticiler havuzu oluşturulacaktır. Bu eğiticiler gelecekte bu eğitimleri yeni alınacak personele ve mevcut personele vereceklerdir. Teknik destek eğitiminin tamamlanmasının ardından bu eğitimlerin belediye tarafından verilmesinin sürdürülebilirliği sağlanacaktır. Eğitici olarak yetiştirilecek personel teknik destek sona erdikten sonra, bu eğitimleri yeni alınacak personele oryantasyon eğitimi olarak sürekli verebilecek konuma gelecektir. Belediye otobüslerini kullanan 111 sürücü de teknik destekten doğrudan olumlu şekilde etkilenecektir. Teknik destekten dolaylı olarak yarar sağlayacaklar arasında özel halk otobüsü ve minibüsleri de olacaktır. Çünkü bu grupta yer alan kişiler Belediye otobüslerinin artan hizmet kalitesi sonucu müşterilerini kaybetmemek için kendi hizmet kalitelerini artırma çabası içine gireceklerdir. Böylece kent içi ulaşım kalitesi artmış olacaktır.