Loading...
Batman’da Lisanslı Depoculuk Fizibilite Projesi Tanıtım Toplantısı 06 Aralık 2016 | 00:00
Ajansımızın Doğrudan Faaliyet Desteği kapsamında Batman Üniversitesi’nin “TRC3 Bölgesi Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti ve Ön Fizibilite Çalışması Projesi” tanıtım toplantısı Batman’da gerçekleştirildi.

Batman Ticaret Borsası’nın ev sahipliği yaptığı toplantı Ajansımızın Yönetim Kurulu Üyesi Batman Valisi Ahmet Deniz başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıya Batman Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, Batman Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Ziraddin Mammadov, Batman Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güneş, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın yanı sıra oda başkanları ile çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Ürünlerin sağlıklı koşullarda muhafaza ve ticari amaçla depolanmasını sağlamak amacıyla Batman Ticaret Borsası’nın hazırladığı, Ajansımız tarafından finanse edilen proje, Batman Üniversitesi, Batman Ticaret Borsası, Batman Ticaret ve Sanayi Odası, Mardin Kızıltepe Ticaret Borsası, Şırnak Üniversitesi ile Şırnak ve Cizre Ticaret Sanayi Odaları ortaklığıyla hayata geçirilecektir.

Toplantıda, Batman Ticaret Borsası Başkanı, Ajans Genel Sekreterimiz, Batman Üniversitesi Rektör Vekili ile Batman Valisi birer konuşma yaptılar.
Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ yaptığı konuşmada Batman’ın son dönemlerde çok vizyonel projeler üretmeye başladığını, Ajans’ında bu projeler ile ilgilenmek zorunda kaldığını belirterek; yollarının bu projelerle kesişerek ciddi mesafeler almaya başladıklarını söyledi. Ajans’ın Bölgedeki potansiyeli ön plana çıkaran, farkındalıkları, riskleri ve rekabeti gün ışığına çıkaran önemli bir kurum olarak tıpkı lisanslı depoculuk projesi gibi bu bölgede inanılmaz yatırımlar yaptığını ifade etti. Altındağ, “Ülkemiz ciddi bir tarım reformuyla çalışmakta, buradaki en önemli paydaş yerel ve sivil aktörlerinde bu reforma destek vermesini sağlamaktır. Ajans olarak sadece finansman sağlayan bir konumda olmak bizi rahatsız ediyor. Çünkü bizim bilgi bankası noktasında inanılmaz bir ekibimiz var. Sadece parayı veren bir Ajans olarak görmeyin bizi; bu projede A’dan Z’ye her noktada size her zaman teknik desteği vermekle yükümlüyüz. Bu konuda Ticaret Borsası’nı ve Üniversitemizi kutluyorum; gerçekten çok değerli bir çalışma yapmışlar. Çok değerli Valiliğimize ve emeği geçen herkese Ajansımız olarak teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Batman Valisi yaptığı konuşmada ülkemizin tarım potansiyeli yüksek olan bir ülke olduğunu belirterek Avrupa ülkeleri ile kıyaslandığında tarımsal katma değeri yüksek olan ülke konumunda olduğunu ifade etti. Vali Deniz “Ticaret Borsasının bu işin içinde olması önemlidir. Fiyat istikrarsızlığının olması durumunda çiftçimiz ürününü güvenli bir ortamda devlet garantisinde depolamaktadır. Biz bu projenin gerçekleşmesi için üzerimize düşeni yapmaya hazırız” dedi. Son dönemlerde gıda fiyatlarının yükselmeye başladığını vurgulayan Vali Deniz, ülkelerin kendi kaynaklarını iyi değerlendirebilmek için bu tür yatırımlara önem vermek zorunda olduklarını belirtti. Kendi tarım ürünümüzün fiyat istikrarı açısından hem çiftçimizin ürününü değerlendirmesi hem de güvence altına alması açısından lisanslı depoculuğun önemli olduğunu dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından Batman Üniversitesi’nden Arş. Gör. Dr. Yavuz Elitok tarafından projenin tanıtımı ve lisanslı depoculuğun tarihi ile ilgili ayrıntılı sunum yapıldı. Daha sonra katılımcılar tarafından lisanslı depoculuğun gelişmesi ve meyveciliğin geliştirilmesi konusunda görüş alışverişinde bulunulduktan sonra toplantı sona erdi.