Loading...
Haber Galerisi
Basın Mensuplarına Siber Güvenlik Eğitimi Desteği 24 Haziran 2021 | 17:47

Basın İlan Kurumu (BİK) Mardin Temsilciliği tarafından Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında Ajansımıza sunulan “Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi” projesinin sertifika töreni düzenlendi.

Ajans desteğimizle 7 ilden 25 yerel basın çalışanına yönelik gerçekleştirilen eğitim iki gün sürdü. Eğitimin sertifika törenine Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, BİK İnsan Kaynakları Müdürü Engin Öztürk ve BİK Diyarbakır Bölge Müdürü Osman Başeğmez katıldı.

Sertifika töreninde konuşma yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Basın ilan kurumu Mardin temsilciliği tarafından yürütülen ve Ajansımız tarafından desteklenen “Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitimi” ile yerel basın mensuplarına katkı sağlamaktan memnuniyet duyduklarını söyledi. Bilgi güvenliğinin, kurumların ve bireylerin sahip olduğu en değerli varlık olan bilginin korunmasının, zarar görmesinin, yok olmasının, bozulmasının ve yetkisiz, kötü niyetli kişilerin eline geçmesinin engellenmesi olduğunu ifade etti. Bilgi güvenliğinin en önemli bileşenlerinin gizlilik, bütünlük ve erişebilirlik kurallarına uyulması olduğunu belirtti.  

Genel Sekreterimiz sözlerine şöyle devam etti: “Günümüzde bilgi güvenliğinin sağlanması, korunması eski zamanlara göre zorlaşmıştır. Dijital dönüşüme uyum sağlayabilmek için insan kaynağının dijital ortamın tehlikelerinin farkında olması ve siber saldırılara karşı bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Ayrıca bölgesel kalkınma, mali ve teknik imkânlarla altyapı kapasitesinin arttırılması kadar, bu imkânları kullanacak beşeri kapasitenin güçlendirilmesiyle mümkündür” dedi.

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Rıdvan Duran yaptığı konuşmada, eğitimde özellikle siber güvenliği tercih ettiklerini belirterek “Teknolojinin, internetin ve dijitalleşmenin gelişmesiyle birlikte bizim yazılı basının tiraj değerlerinin ne kadar düştüğünü sizlerde en az benim kadar biliyorsunuz. Artık bir dijitalleşme dönemine geçildiği için haberde hız önemli oldu. Bu yüzden en hızlı haberi ulaştıranlar öne geçti. Dünyada teknolojisi en iyi olan ülkelerde bile siber güvenlik sorunu var. Bizde kalkınma ajanslarımızla siber güvenlik açısından yaptığımız dijitalleşme faaliyetlerinin 8’incisini gerçekleştiriyoruz. Ben bu vesileyle ortak organizasyonumuz dolayısıyla Genel Sekreterime ve Sayın Valimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, eğitim programının basın sektöründe faaliyet sürdüren kurumlara siber güvenlik alanında yetkinliklerinin arttırılmasında ciddi katkılar sunacağına yürekten inandığını söyledi. Siber dünyanın risk, tehdit ve güvenlik açıklarına karşı sürekli teyakkuzda bulunduğuna dikkat çekti. Vali Demirtaş, “Bu eğitimler sayesinde, basın işletmelerimizin hizmet kalitesinin artmasına katkı sağlayacak, kurumsal kapasitenin katlanmasına ve bunun doğru kullanımına da imkân tanıyacaktır. Tüm bunların çarpan etkisi ise vatandaşlarımızın doğru, güvenilir ve sağlıklı bilgiye erişimi anlamına gelecektir. Bu vesileyle Basın İşletmelerinde Bilgi Güvenliği ve Siber Güvenlik Bilinçlendirme Eğitim Projesi”nin kentimize, bölgemize hayırlı olmasını temenni ediyor; eğitim faaliyetinin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından eğitim katılımcılarına sertifikaları takdim edildikten sonra program sona erdi.