Loading...
Haber Galerisi
'Amacımız Model Oluşturmak' 22 Şubat 2021 | 13:22

Dika Genel Sekreteri  Sayın Ahmet Alanlı TRT GAP Radyosuna bağlanarak Ajans desteğiyle 1020 dönüm arazi üzerine kurulacak lavanta bahçeleri ile lavanta fideciliği konusunda bir girişim modeli oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Sosyal yardım alan 200 kadının istihdam edileceği proje kapsamında Artuklu, Nusaybin, Dargeçit, Derik ve Ömerli ilçelerinde lavanta bahçeleri kurulacak. Bu bahçelerin işletmesi ve yönetimi yine kadınlar tarafından proje kapsamında kurulacak kooperatif aracılığıyla gerçekleştirilecek.

Proje sürdürülebilirliği açısından 2 adet seranın kurulacağını belirten Alanlı, Fransa ve Bulgaristan’ın dünyada başı çektiği lavanta yetiştiriciliği konusunda ülkemizi bu yarışa sokmayı hedeflediklerini belirtti.

Mardin Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yürütücü; Mardin Büyükşehir Belediyesi, Derik Belediyesi, Ömerli Belediyesi, Dargeçit Belediyesi ve Nusaybin Kaymakamlığı’nın ortak olduğu ‘Bir Dünya Üreten Kadın’ projesi kapsamında 18-45 yaş aralığında dezavantajlı kadın 1020 dönüm atıl kırsal araziyi tarıma kazandırarak 60 lavanta bahçesini hayata geçirecek.