Loading...
Ajansımızdan Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Sertifika Töreni 30 Kasım 2016 | 00:00
Ajansımız tarafından Dicle Bölgesi’ndeki dört ilde verilen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” kapsamında katılımcılara sertifika dağıtım töreni düzenlendi.

Ajansımızın yeni hizmet binası konferans salonunda gerçekleştirilen törende, eğitimi başarıyla tamamlayan girişimci adaylarına protokol üyeleri tarafından sertifikaları verildi. Törene Mardin Valisi Mustafa Yaman, Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap, meslek odaları başkanları ile çeşitli kurum ve kuruluşların yetkilileri katıldı.

Ajansımız ile KOSGEB arasında imzalanan protokol çerçevesinde Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak’ta yenilikçi fikirleri olan 18 - 29 yaş arası genç girişimciler ile özellikle kadın girişimcilerden oluşan otuzar kişilik gruplar halinde toplam 120 kişiye İş Geliştirme Uzmanı Reyhan Öztaşkın tarafından “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.



Tören, Ajansımızın TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) tanıtım filmi gösterimiyle başladı. Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ’ın yaptığı açılış konuşmasında, en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğuna dikkat çekerek KOSGEB ile yaptıkları işbirliği protokolüyle genç girişimcilerin istihdam edilmesi için eğitim verdiklerini söyledi. Altındağ “Eğitimlerin amacı Ajans Bölgesi’ndeki ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamaktır” dedi. Eğitimi başarıyla tamamlayarak sertifika alan katılımcıların fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapacaklarına inandıklarını belirtti.

Yönetim Kurulu Üyemiz Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Yaman yaptığı konuşmada Ajans’ın faaliyet gösterdiği Bölge’nin genç bir nüfusunun olduğunu kaydederek, girişimcilik sertifikası alanların önce iş sahibi olmalarını ardından işveren konumuna gelmesini arzu ettiklerini söyledi. Ayrıca Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın Mardin’e ayrıcalık tanıyarak İŞKUR üzerinden Mardin Büyükşehir Belediyesi’nde çalıştırılmak üzere 400 işçi kadrosu açtığının müjdesini vererek girişimcilik sertifikası alan kişilere başarılar diledi.

Konuşmaların ardından uygulamalı girişimcilik eğitimini başarıyla tamamlayan genç girişimcilere sertifikaları protokol üyeleri tarafından verildikten sonra topluca çekilen hatıra fotoğrafının ardından tören sona erdi.