Loading...
Ajansımızdan Proje Yazma Seferberliği 27 Nisan 2016 | 00:00
Ajansımıza proje sunacak olan kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik “Proje Döngüsü Yönetimi” adlı proje yazma eğitimi gerçekleştirildi.

Ajans’ın düzenlemiş olduğu mali destek programları ile diğer faaliyet ve teknik destek programları kapsamında açmış olduğu proje teklif çağrılarına proje sunacak olan kamu kurum ve kuruluş temsilcilerine yönelik Proje Döngüsü Yönetimi PCM denilen proje yazma eğitimi verildi. Eğitim Mardin’de Yay Grand Otel’de, Batman’da Real Konak Otel’de ve Siirt’te Siirt Üniversitesi Konukevi’nde 25 - 27 Nisan 2016 tarihleri arasında üç gün boyunca eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Ajans uzmanları tarafından interaktif olarak katılımcı bir anlayışla verilen eğitim uygulamalı bir şekilde yapıldı.

İlk olarak Kamu kurum ve kuruluşlarına verilen bu eğitimlerin ardından ikinci etapta mayıs ayı içerisinde sivil toplum kuruluşlarına üçüncü etaptada küçük ve orta büyüklükteki işletmelere (KOBİ) yönelik eğitimler Ajans Bölgemizdeki üç ilimizde de gerçekleştirilecektir. Birinci eğitim yirmi beş kişilik gruplar halinde il ve ilçe merkezlerinden katılan çeşitli kurumlara mensup katılımcılar ile yapıldı. Buradaki amaç Bölgemizdeki proje kültürünü yaygınlaştırarak kaliteli projelerin hayata geçirilmesine katkı sağlamaktır.

Eğitimlerin sonunda eğitimleri başarı ile tamamlamış olan katılımcılara Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ile Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ tarafından sertifika takdim edildi.