Loading...
Ajansımızdan Etki Analizi Saha Çalışması 20 Ekim 2016 | 00:00
Ajansımızın özel sektöre yönelik olarak geçmiş dönemlerde düzenlemiş olduğu mali destek programlarının Bölgemizde meydana getirmiş olduğu etkilerin araştırılması amacıyla “Etki Analizi Saha Çalışması” yapılmaktadır.

 “2010 Yılı Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler” (KOBİ) ile “2011 Yılı Sektörel Gelişme Mali Destek Programlarının” etki analizi saha çalışmalarına eylül ayında başlanmış olup veri toplama çalışmaları hızla devam etmektedir. Bu kapsamda destekten yararlanan ile yararlanmayan işletmeler arasından kontrol grubu oluşturularak sahada yüz yüze görüşmeler yapılıp anket çalışması uygulanmaktadır.

Bugüne kadar Ajansımızdan hibe desteği alanlar, projesi feshedilenler, yedekte kalanlar, sözleşme imzalamaktan feragat edenler vb. durumdaki yatırımcılar ile geniş kapsamlı bir analiz çalışması yapılmaktadır. Toplanan bilgiler doğrultusunda düzenlenecek analiz raporu, verilmiş olan desteklerin etkilerini ortaya koyacağı gibi Ajansın ileriki yıllarda uygulayacağı programların iyileştirilmesine yardımcı olacaktır. Yürütülen bu  çalışmanın sonucunda, yatırımcıların proje sürecine ilişkin karşılaştıkları sorunlara çözüm geliştirilecek olup, Bölgemizin kalkınmasına yönelik uygulanacak politikalara katkı sağlanacaktır.

Böylece son yıllarda Bölgemizi olumsuz etkileyen gündemdeki güvenlik sorunlarının üretim, istihdam ve ihracat üzerindeki etkilerinin de irdelendiği bu çalışma, yatırımcıların Ajansımız hakkındaki düşünce ve beklentilerini ortaya koyması açısından önem arz etmektedir.