Loading...
Ajansımızdan Cazibe Merkezleri Programı Yardım Masası Hizmeti 10 Şubat 2017 | 19:18
Ajansımız tarafından TRC3 Bölgesi’ndeki yatırımcılara yönelik olarak Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde Cazibe Merkezleri Programı kapsamında teknik yardım masası kurularak yatırımcılarımıza teknik destek sağlanmaktadır. Bu hizmet Mardin'de ana hizmet binamızda diğer illerde ise yatırım destek ofislerimizde verilmektedir.

“Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında ülkemizdeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına çeşitli destekler verilecektir. Bunlar yeni yatırım projeleri ile yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çeşitli destekler verilecektir. Bu destekler danışmanlık hizmeti, bedelsiz yatırım yeri tahsisi, anahtar teslim fabrika binası yapımı, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesislerini taşıma desteği şeklinde olacaktır.

Yatırımın en başından başlamak suretiyle fizibilitesinden, arazi teminine, bina inşaatından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacağı, hatta belli yatırım kalemlerinde kamu alım garantisinin sağlanmasıyla pazar koşullarının da önemli ölçüde iyileştirildiği bir program hayata geçirilecektir. Böylece beş ana sorun olarak belirlenen işsizlik, az gelişmişlik, düşük ihracat, yüksek göç oranı ve mülteci sorunlarının çözülmesi hedeflenmektedir.

Özel sektöre yönelik olarak geliştirilen “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında başvuru süreci başlamış olup son başvuru tarihi olan 27 Şubat 2017 tarihine kadar devam edecektir. Ajansımız başvuru süreçlerinin yürütülmesinde ve yatırımların izlenmesinde Kalkınma Bankası üzerinden yatırımcılara teknik destek vermektedir.