Loading...
Ajansımızdan Bremen Invest Türkiye Ofisi’ne Ziyaret 13 Mayıs 2016 | 18:34
Mardin’de pilot bölge olarak kurulması planlanan “Tek Durak Ofis” modeli çalışması için İzmir’de bulunan Bremen Invest Türkiye Şubesi’ne Ajansımız tarafından çalışma ziyareti gerçekleştirildi.

Bremen Invest, Almanya’da iş fikirlerini hayata geçirmek için yatırımcılara destek olan, Almanya’nın Bremen Eyaleti’ne yeni yatırımları çeken, mevcut sanayi ve iş dünyasının büyümesini teşvik eden, yerli ve yabancı ticaretin gelişmesini sağlamak amacıyla çalışmalar gerçekleştiren lider bir kuruluştur. Bremen Invest’in Türkiye’deki Ofisi; Türk şirketlerinin, girişimcilerinin ve kurumlarının Bremen şehrinde, Almanya’da ve tüm Avrupa’da büyüme fırsatları bulmaları açısından tek bir iletişim noktası sunmaktadır. Bremen Invest Ofisi, İzmir’de bulunmakta olup Türk - Alman Ticaret ve Sanayi Odası  ile iş birliği yapmaktadır.

Mardin ilinde pilot olarak kurulması planlanan Tek Durak Ofis çalışmasına ilişkin  Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Suat Uçar ile İşadamı Kemal Altundağ tarafından Bremen Invest Türkiye Şubesi yetkilileri ile toplantı yapıldı. Toplantıda “Tek Durak Ofis” modeli ile ilgili sunum yapıldıktan sonra, Bremen Invest Türkiye Müdürü Kemal Şen’den kurumsal yapı ve faaliyetler konusunda bilgi alınarak kendisi ile görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantının sonunda “Tek Durak Ofis” modeli çalışması konusunda daha kapsamlı bir çalışma gerçekleştirmek için Bremen Invest Türkiye Ofisi ile görüş birliğine varıldı.