Loading...
Ajansımızdan 2 Milyonluk Siirt Tekstil Kent Projesi 26 Aralık 2015 | 12:45
Ajansımızın güdümlü projesi kapsamında Siirt Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü’nün işbirliği ile “Siirt Tekstil Kent Projesi” imzalandı.

Ajansımız tarafından araştırması yapılarak hazırlıkları tamamlanan “Siirt Tekstil Kent Projesi” Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Siirt Organize Sanayi Bölgesi Müdür Vekili Bahattin Çelik tarafından imzalandı.

Ajansımızın 2 Milyon TL destek sağlayacağı projenin, Siirt OSB’nin katkısı ile toplam bütçesi yaklaşık 2 milyon 650 bin TL olacaktır. Projenin amacı, ülkenin ve özellikle Bölge’nin en büyük sorunlarından biri olan işsizlik ile mücadele konusunda özellikle dezavantajlı grup olan kadınlar ve gençler için istihdam sağlamaktır. Bu proje ile Siirt’te hazır giyim atölyelerinin işletilebileceği kapalı alanlar oluşturularak bu alanların uygun işletmecilere kullandırılması, işletmelerin teşvik edilmesi ve bu sayede Organize Sanayi Bölgesi’nin cazibesinin artırılarak canlandırılması hedeflenmektedir. Böylece işsizlik konusunda istihdam yoğun sektörlerin başında gelen tekstil sektörü Siirt’te lokomotif görevi görecektir.

Ajansımızın faaliyet Bölgesi’nde (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) hazır giyim sektörü Batman başta olmak üzere, Mardin’in Midyat ve Artuklu ilçelerinde göze çarpmaktadır. Siirt’te de güvenlik algısı ile birlikte özellikle arazi temini ve kapalı alanlara yönelik sunulan avantajlar önemli rol oynayacaktır.  Ajans Genel Sekreterimiz Altındağ,  imza töreninde yaptığı açıklamada: “Bölgemizden göç edenlerin çoğunun İstanbul, Bursa ve İzmir’e gittiğini ve buralarda tekstil atölyelerinde çalıştıklarını belirtti. Bu göçü tersine çevirmek için başta Siirt’te bu proje ile birlikte 800 kişilik ciddi bir istihdam sağlanacak olup, diğer illerde de işsizliğe yönelik yeni projelerin Bölge’nin kalkınmasında katkısı büyük olacaktır” dedi.

Proje süresi en fazla 2 yıl olacak olup bu sürenin yarısı inşaat süreci, diğer yarısı işletmeye alma süreci olarak planlanmaktadır. Siirt’te Tekstil Kent altyapısı oluşturmak için Ajansımızın sağlayacağı bu destek, projenin hayata geçirilmesi ile birlikte, özel sektörün yapacağı yatırımların meydana getireceği çarpan neticesinde yaklaşık 10 Milyon TL’lik entegre yatırıma dönüşecektir.