Loading...
Ajansımız Yeni Hizmet Binasına Kavuştu 26 Eylül 2016 | 00:00
Ajansımızın eylül 2014 yılında temeli atılan yeni ana hizmet binası yirmi dört ay süren inşaat çalışmalarının ardından tamamlanarak hizmet vermeye başladı. Ajans personeli Kurban Bayramı’ndan sonraki ilk iş gününde Ajans’ın yeni ana hizmet binasında iş başı yaptı.

Ajansımız ekim 2009 yılında faaliyete başlarken geçici olarak Mardin İl Halk Kütüphanesi binasında hizmet verdi. Ajans Mardin’in tarihi yerleşim yeri olan eski Mardin’deki Meydanbaşı mevkiinde yaklaşık yedi yıl kaldıktan sonra Yenişehir’e taşındı. Ajans’ın yeni ana hizmet binası Mardin Valiliği’ne birkaç yüz metre mesafede havaalanı yolunda bulunuyor. Modern bir mimariyle inşa edilen binada akıllı ve çevre dostu sistemler bulunuyor.

Binamız bu özellikleriyle Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından verilen uluslararası geçerliliğe sahip “Leed Gold Sertifikası” almaya hak kazandı. Türkiye’nin çevre dostu yeşil bina “Leed Gold Sertifikası” alan ikinci kamu hizmet binası Ajansımızın ana hizmet binası oldu. Ayrıca Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki ilk ve tek örnek bina konumunda. Türkiye’deki kamu binaları arasında Leed Gold Sertifikası alan sayılı binalardan biri olan Ajans binamız dışında çeşitli amaçlar için kullanılan kamuya ait farklı yapılar mevcuttur.

Yeni Ajans ana hizmet binamızın başta TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) olmak üzere ülkemizin kalkınmasına katkı sağlayarak değerli hizmetler vermesi dileğiyle.

Hayırlı olsun diyoruz..