Loading...
Haber Galerisi
Ajansımız ve TÜBİTAK İşbirliğiyle Un, Bulgur ve Makarna Sektörü Toplantısı 05 Şubat 2025 | 14:20

Ajansımız tarafından bölgenin önde gelen sektörlerinden birbiriyle değer zinciri bağlantısı bulunan un, bulgur ve makarna sektörüne yönelik araştırma ve ürün geliştirme çalışmaları kapsamında, Ajansımız ve TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) iş birliğiyle toplantı gerçekleştirildi.

Ajansımızın ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantıya Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç, TÜBİTAK Marmara araştırma Merkezi (MAM) Başkan Yrd. Doç. Dr. Özgen Ercan, TÜBİTAK MAM Strateji ve Proje Yönetim Direktörü Doç. Dr. Abit Balin, TÜBİTAK MAM Gıda Teknolojileri AG Lideri Doç. Dr. İbrahim Sani Özdemir, Mardin OSB Başkanı A. Nasır Duyan, İpek Bulgur A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı M. Ata Kasap, Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, İş İnsanı Şükrü Karaboğa, İş İnsanı Vedat Timurağaoğlu ve İş İnsanı Şahin İlhan katıldı.

Orta, üst ölçekli ve katma değerli ürünler konusunda çalışmaları olan ayrıca iş ve ürün geliştirme konusunda iş birliği yapılabilecek firmaların katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak birlikte yapılabilecek çalışmalar masaya yatırıldı.

Ajansımız tarafından hazırlanan 2024-2028 TRC3 Bölgesi Bölge Planında üretim miktarı, rekabet ve ihracat gücü yüksek olan ürünlerin katma değerini yükseltmeye yönelik araştırma-geliştirme ve yeni ürün geliştirme çalışmalarının desteklenmesi stratejik önem taşıdığı belirtilmektedir. Bu doğrultuda düzenlenen toplantıda TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi Biyoteknoloji Araştırma Grubunun bu konudaki mevcut çalışmaları, geliştirdiği ürünler ve iş birliği halinde geliştirilebilecek ürünlere yönelik potansiyel iş birlikleri ile Ajansımız tarafından uygulanabilecek finansman modeli görüşüldü.

Toplantının ardından TÜBİTAK heyeti ile Ajans Genel Sekreterimiz, Mardin Organize Sanayi Bölgesi ve sektörün önde gelen firmalarına çalışma ziyareti gerçekleştirdi.