Loading...
Ajansımız ve Faaliyetleri Artuklu Üniversitesi’nde Ders Konusu Olarak İşlendi 23 Ekim 2016 | 21:01
Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü son sınıf dersi olan “Kent Ekonomisi” dersinde, Ajansımız ve faaliyetleri ders konusu olarak işlendi.

Üniversite mezunu olarak iş gücüne katılmak üzere olan gençlere yeni ufuklar açmak ve farklı vizyonlar kazandırmak amacıyla İktisat Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdurrauf AYDIN’ın girişimleriyle İktisat Bölümü son sınıf dersi olan Kent Ekonomisi dersinde çeşitli kurum ve kuruluşlardan uzmanlar konuşmacı olarak davet edilmektedir. Bu haftaki derste, kalkınma ajanslarının kurumsal yapıları ve faaliyet alanları ile bölgesel planlama süreçleri ve bölge planları hakkında bilgilendirme yapmak üzere Ajansımız uzmanları konuşmacı olarak yer aldı. Gerçekleştirilen etkinlik kapsamında Ajansımız Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi Uzmanı Burcu GÜNAY tarafından “Ajansların Kurumsal Yapısı ve Destek Mekanizmaları” konulu bir sunum yapıldı. Sunum kapsamında Ajansların kuruluş amaçları, görev ve yetkileri ile proje ve faaliyet destekleri hakkında genel bir bilgi verilmekle birlikte Dicle Kalkınma Ajansının kurumsal yapısı ve destekleri hakkında detaylı bilgi verildi.

Aynı etkinlik kapsamında Ajansımız Araştırma Strateji Geliştirme ve Planlama Birimi Birim Başkanı Ayşe AKYAPI tarafından “Bölgesel Planlama: TRC3 2014-2023 Bölge Planı Örneği” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Yapılan sunumla, bölgesel planlama süreçleri ve kapsamı yanında Ajansımız Bölge Planı deneyimleri aktarıldı. Ayrıca planlamada katılımcığın önemi, katılımcılık metodolojisi, üst ve alt ölçekli planlara değinilerek Bölge Planı kapsamında yapılan bir takım analizlerden örnekler verildi. Planın stratejik çerçevesi ise hazırlanan bilgi notu üzerinden anlatıldı. Sunumların akabinde gerçekleştirilen soru-cevap bölümünde öğrencilerin soruları yanıtlanarak etkinlik tamamlandı.

Faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesindeki (Mardin, Batman, Şırnak, Siirt) Üniversiteler ile çalışmalarını yoğunlaştırmak amacıyla Üniversite-Ajans İşbirliği Platformunu geliştiren Ajansımız, Bölge’deki Üniversiteler ile işbirlikleri geliştirmeye devam etmektedir.