Loading...
Ajansımız Uluslararası Pazarlara Açılan Kapı Yörex Fuarında 26 Ekim 2016 | 00:00
Ajansımız Antalya’da düzenlenen 7. Yöresel Ürünler Fuarı’nda (YÖREX) faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) illeri ile birlikte yerini alıyor.

YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı, üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtmak amacıyla düzenlenmektedir. Ajansımız Dicle Bölgesi’ni hem ulusal hem de uluslararası çapta dev pazarlara açma yolunda yeni faaliyetlerde bulunmaya devam ediyor. Bölge’nin ve sahip olduğu yüksek değerlerin etki alanını ve potansiyelini artırmak için fırsat niteliği taşıyan her faaliyette adını duyurmanın yanı sıra Bölge’sini de faaliyetlerde yer alma hususunda teşvik ediyor. Ajansımız TRC3 Bölgesi için alışılagelmişin sınırlarını aşma yolunda yeni bir ses ve hareketlilik getirecek yeni pazarlar bulma arayışı konusunda Bölge’nin öncüsü olmaya devam etmektedir. Bu amaçla uluslararası boyuta sahip ve stratejik önem arz eden fuarlarda bölgeye üst düzey iş birliği ve ortaklık getirecek faaliyetlerde bulunmaya Yörex Fuarı ile devam etmektedir. Fuara Ajansımız öncülüğünde Bölge’nin üst düzey kurum ve kuruluşları da katılım sağlamaktadır.

Fuarların Bölge’yi hem ülke geneline hem de uluslararası platformlara açmada önemli rol oynadığını vurgulayan Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Bölge’nin paydaşlarına fuarlara birlikte katılma çağrısı yaptı. Ajansımızın öncü rolünü ve ilklere imza attığını belirten Altındağ, Bölge’nin çeşitli ve yenilikçi platformlarda en iyi şekilde temsil edileceğinin altını çizdi.

Ülkemizde düzenlenmekte olan uluslararası pazarlardan Yörex Fuarı’nda boy gösterecek olan Ajansımız bir takım amaçlar için çalışmalarına devam etmektedir. Bunların başında ise; yerel pazarlarda sıkışıp kalmış yöresel ürünlerimizin daha geniş pazarlarda değer bulmasına yardımcı olmak, Bölgemiz ile özdeşleşmiş ve bu özelliği ile tescillenmiş ürünlerin ulusal ve küresel pazarlardaki değerini artırmaktır. Yöremizin adını almış, ancak tescillenmemiş ürünlerin ise tescillenmesi teşvik edilmiş olacaktır. Yörex’in ulusal pazarlarda etki alanı oluşturacak bir yapıda olması da Bölgemiz adına bir fırsat olarak göze çarpmaktadır. Ayrıca oda ve borsalarımızın yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliklerini pekiştirmesi sağlanabilecektir. Oda ve borsalarımızı yöresel ürünlerinin ticarileştirilmesi konusunda birbirleriyle kaynaştırması, iletişimlerini geliştirmesi ve ortaklaşa çalışmalarına zemin hazırlaması yönüyle Bölge’nin iç işleyişinde de olumlu yönde değişimlere zemin hazırlayabilecek niteliktedir.

Yörex Fuarı’na Bölgemiz kurum ve kuruluşlarının katılımı  Ajans desteği ve koordinasyonunda yapılmaktadır. Özellikle özel sektör firmalarının bilgilendirilmesi ve katılımlarının teşvik edilmesi Bölge için gereklilik arz eden bir durumdur.  Bölgemizde yöresel ürünlerin üretimi, işlenmesi, pazarlanması alanlarında faaliyet gösteren firmaların ekonomik kapasitelerinin geliştirilmesi, yeni iş bağlantıları yapmaları Bölge’nin iç piyasasına fayda getirebilecek güce sahiptir. Bu firmaların ayrıca müşteri gruplarına ulaşabilmeleri, rakip firmaların tanınması, başarılı firmaların incelenmesi ve sektörel rekabet güçlerinin arttırılması açısından da Yörex büyük anlam ifade etmektedir.

Bu yıl 7.si düzenlenen Yörex Fuarı 26 - 30 Ekim  tarihleri arasında Antalya Expo Center'da gerçekleştirilmektedir. Fuar’a Ajansımız öncülüğünde, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak Valilikleri (Kültür ve turizm il müdürlükleri), kaymakamlıklar, belediyeler, ticaret ve sanayi odaları, ticaret borsaları, ziraat odaları, üretici birlikleri, sivil toplum kuruluşları (STK) ile özel sektör temsilcileri katılmaktadır.