Loading...
Ajansımız Şırnak’ta Yatırımcılarla Buluşuyor 06 Şubat 2017 | 17:32
Ülkemizin yeni yatırım hamlesi kapsamında geliştirilen “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında Ajansımız tarafından bilgilendirme toplantısı düzenlenecektir. Ajansımız Şırnak Yatırım Destek Ofisi tarafından organize edilen toplantıya Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ başta olmak üzere Şırnak’taki yatırımcıların yanı sıra yatırımcı adayları, girişimciler ve ilgili protokol üyeleri katılacaktır.

Hükümetin özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği yeni yatırım hamlesi kapsamındaki “Cazibe Merkezleri Programı” uygulama esasları resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Ülkemizdeki bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına yönelik “Cazibe Merkezleri Programı” kapsamında; yeni yatırım projeleri ile yarım kalmış ya da yatırımı tamamlanarak işletme sermayesi yetersizliği nedeniyle işletmeye geçememiş veya başka sebeplerle faaliyet göstermeyen tesislerin yeniden ekonomiye kazandırılması için çeşitli destekler verilecektir. Bu destekler danışmanlık hizmeti, bedelsiz yatırım yeri tahsisi, bina yapımı desteği, faizsiz yatırım kredisi, faiz indirimli işletme kredisi, üretim tesislerini taşıma desteği şeklinde olacaktır. Yatırımın en başından başlamak suretiyle fizibilitesinden, arazi teminine, bina inşaatından, makine ekipman alımına ve işletme kredisine kadar bütün aşamalarda teknik ve mali imkanların en üst düzeyde sunulacaktır.

“Cazibe Merkezleri Programı Şırnak Bilgilendirme Toplantısı” ile ilgili detaylar aşağıdadır.

Toplantımıza tüm yatırımcılarımız davetlidir.

Şırnak Cazibe Merkezleri Programı Bilgilendirme Toplantısı
Toplantı Tarihi: 8 Şubat 2017 Çarşamba Saat: 14.00
Toplantı yeri: Şehr - i Nuh Otel