Loading...
Ajansımız Sirha Fuarı ve Gastromasa Konferansı’nda Mardin Bulgurunu Tanıtacak 23 Kasım 2016 | 00:00
Otel, restoran ve yiyecek, içecek sektörünün uluslararası platformda bir araya geldiği “Sirha İstanbul’un” dördüncü buluşması 24 - 26 Kasım 2016 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde, “Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı” 10 Aralık 2016’da İstanbul CVK Park Bosphorus Hotel’de düzenlenecektir.

Gıda sektörünün bütün ihtiyaçlarına cevap vermeyi hedefleyen yenilikçi bir üslupla Türkiye’den ve dünyadan 450’den fazla katılımcı ile 13 binden fazla ziyaretçi hedefiyle özellikle sektör profesyonelleri, yatırımcıları ve karar vericilerine yönelik en önemli aktivitelerin başında Sirha buluşmaları gelmektedir. Ticari yönünün yanı sıra kültürel aktivite ve yarışmalarla dolu dünyanın önde gelen şef ve sektör çalışanlarının katkı verdiği etkinlikte bir araya gelme ve deneyimleri paylaşma imkânı sunulmaktadır.

Sirha İstanbul İranlı Profesyonelleri de Çekiyor
İran 80 milyonluk nüfusuyla sınırlarını yabancı ürünlere açarken, İranlıların üçte birinin Azeri - Türk kökenli olması, Türkiye’yi en çok tercih edilen ülke konumuna getiriyor. Özellikle yiyecek içecek ve otelcilik sektöründeki modernleşme ve önümüzdeki 10 yılda açılması planlanan 270 adet yeni 4 ve 5 yıldızlı otel projeleri ile İran etkileyici bir potansiyel sunuyor.

Türkiye’nin profesyonellere yönelik gastronomi konferansı olan Gastromasa, 2015’teki ilk yılında yakaladığı ulusal ve uluslararası başarıyı 2016’da da sürdürmeyi hedefliyor. 2. Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı’na 600’den fazla sektör profesyonelinin katılması bekleniyor.

Gastromasa’da Yıldızlar Hikayelerini Anlatıyor
Türkiye’nin profesyonellere yönelik ilk gastronomi konferansı olan Gastromasa, 2015’teki ilk yılında yakaladığı ulusal ve uluslararası başarıyı 2016’da da sürdürmeyi hedefliyor. Bu seneki konsepti “Hikaye” olan konferansta dünyaca ünlü şefler ve yatırımcılar hikayelerini, tecrübelerini ve fark meydana getiren bakış açılarını paylaşıyorlar. Yerli ve yabancı şef ve yatırımcıları ortak bir platformda bir araya getirmek, Türkiye’de gastronominin gelişimini sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, yabancı gastronomileri Türk gastronomisiyle buluşturarak bir sinerji oluşturulması hedeflenmektedir. Türkiye’nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer almasını sağlamak amacıyla yola çıkan Gastromasa her sene büyüyerek ilerleyecek ve dünya gastronomi sektöründeki yerini üst sıralara taşıyacaktır.

Türk gastronomisinin gelişimine büyük katkı sağlayacağına inandığımız için bu yıl Ajansımızın teknik ve mali desteği ile Kızıltepe TSO - Kızıltepe Ticaret Borsası işbirliğiyle Mardin Bulguru özel bir masada profesyonellere ve sektör temsilcilerine tanıtılacaktır.