Loading...
Haber Galerisi
Ajansımız Organizasyonuyla Mardin Valimiz OSB’deki Tekstilcileri Ziyaret Etti 13 Ağustos 2021 | 21:55

Ajansımızın koordinasyonunda Mardin Valimiz Mardin Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan tekstilcilere çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Mardin OSB’de faaliyet gösteren Azunlar, ENS ve Akkuş olmak üzere üç tekstil firmasına Ajansımız tarafından organize edilen çalışma ziyaretine, Mardin Valisi ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Demirtaş, Mardin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ve Mardin Tekstil Sanayicileri Başkanı Ahmet Azun katıldı.

Mardin Valisi Demirtaş başkanlığında Mardin Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tekstil sanayicileriyle bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda Mardin’deki tekstil sektörü masaya yatırılarak fikir alışverişinde bulunuldu.

İlk olarak Azunlar Tekstil’e yapılan ziyarette katılımcılara bilgi veren Azunlar Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Azun işletmelerini 1990 yılında kurduklarını, mevcut durumda 9 bin metrekare kapalı alanda 630 kişiyle üretim yaptıklarını söyledi. Yeni entegre tesis yatırımlarıyla sadece dikiş olan mevcut üretimlerine ek olarak bu yatırımla birlikte yıkama, nakış, ütü ve paketleme üniteleri kurulacağını belirtti. Böylece 6 Bin 500 metrekare alana sahip yeni üretim tesislerinde 40 Milyon yatırım tutarıyla yaklaşık Bin kişiye istihdam sağlanacağını sözlerine ekledi.

Ardından E.N.S Tekstil’e geçen heyet üretim hattını gezdikten sonra Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Kaya’dan bilgi aldı. Kaya, sektöre 1994 yılında giriş yaptıklarını 2008’de ise kendi markalarını kurduklarını söyledi. E.N.S Tekstil’in halihazırda 3 Bin 200 metrekare kapalı alanda 150 personel ile üretim gerçekleştirdiğini ifade etti. Fason üretim yapan firma, 3 Milyon 400 Bin yatırım ile entegre tesis kurmayı ve kendi markalarını oluşturarak 110 kişiye istihdam sağlamayı hedeflemektedir.

Son olarak ziyaret edilen 1993 yılında kurulan Akkuş Tekstil 8 Bin metrekare kapalı alana sahip üretim tesislerinde 320 kişiye istihdam sağlamaktadır. Mevcut işletmeleri entegre tesis olan Akkuş Tekstil 20 Milyon yeni yatırımla, 3 Bin metrekare kapalı alanda 250 kişiyi istihdam etmeyi hedeflemektedir. Yatırım teşvik belgesine sahip olan şirket 35 ülkeye ürün ihraç etmektedir.

Mardin Valisi Demirtaş ile kendisine eşlik eden heyet, Mardin OSB’de faaliyet gösteren üç tekstil firmasını ziyaret ettikten sonra program sona erdi.