Loading...
Ajansımız MÜSİAD Dost Meclisinde 07 Kasım 2016 | 00:00
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) geleneksel dost meclisi toplantılarına bu hafta onur konuğu olarak Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ davet edildi.

Yıllardır geleneksel olarak düzenlenen dost meclisi toplantılarının MÜSİAD Mardin Şubesi tarafından organize edilen bu haftaki toplantısının onur konuğu Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ oldu. MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Mardin Vali Yardımcısı Bahattin Çelik, Ak Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Mardin OSB Başkan Vekili Abdulnasır Duyan ile MÜSİAD üyesi işadamları katıldı.

Toplantı MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Nurettin Kasap’ın açılış konuşması ile başladı. Ardından Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ tarafından katılımcılara geniş kapsamlı bir brifing verildi. Altındağ, Ajans’ın yeni kurumsal anlayışından, dış fonlara yönelik geliştirilen projelere, yurtiçi ve yurtdışı fuarlarda yapılan tanıtımlardan, Uluslararası Habitat Konferansı’na kadar geniş bir yelpazede Ajans’ın gerçekleştirdiği faaliyet ve çalışmalar konusunda bilgi verdi. Altındağ, Ajans Bölgesi olan TRC3 Bölgesi’ndeki Mardin, Batman, Siirt, Şırnak illerinin ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kalkınmaları için çalışarak çaba gösterdiklerini belirtti.

“Bölgemize Özgü Ürünleri Markalaştıracağız”
Kurumun son dönemlerde özellikle üzerinde çalıştığı yöresel ürünlerin tescili ve markalaştırılması çalışmasıyla ilgili bilgi veren Altındağ, "Bölgemizdeki kaynakların işlenip, gün yüzüne çıkarılması için önemli çalışmalar yürütüyoruz. Her ilin sembolü olabilecek ürünleri tespit edip, bu ürünlerin marka değerlerini öne çıkarmaya çalışıyoruz. Her ilimizin kendine özgü farklı alternatifli zenginlikleri var. Fırsatları ortaya çıkarmak bizim elimizdedir. Hükümetin doğu bölgelerine yönelik açıkladığı yatırım ve destek paketi dünyadaki birçok ülkenin bütçesinden daha büyüktür. Onun içindir ki Bölgemizdeki girişimcilerin yatırımlar konusunda daha fazla cesaretli olmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bizler, Bölgemizdeki potansiyelin değerlendirilmesi için bütün müteşebbislerimizle ve kurumlarımızla hazırlanacak projelerde eş güdümlü olarak ortak çalışma yapmaya hazırız. Zira kurum uzmanlarımızla birlikte Bölge’deki müteşebbislerin mali kaynaklardan en etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak gibi bir görevimiz var” dedi.

“Ulusal ve Uluslarası Organizasyonlarda Tanıtıma Katkı Sağlayacağız
Uluslararası Habitat Konferansı’nda binlerce projenin arasından dikkat çeken ve en prestijli projeler arasında derece elde eden “Mardin’de Birinci Cadde'nin Yayalaştırılması ve Teleferik Projesi” ile Mardin'in turizmine önemli katkılarda bulunmaya devam edeceklerini ifade eden Altındağ şunları söyledi: Ajansımızın kapısı herkese sonuna kadar açık; tanıtımda yaptığımız katkıları sadece yurt içerisinde değil, yurt dışında da sürdüreceğiz. Son dönemlerde açılan ulusal ve uluslararası fuarlarda Mardin’de ve Bölgemizdeki diğer illerdeki işletmelerimizle birlikte tanıtım çalışmalarında katılım sağlıyoruz. İran İhracat Fuarı’ndan, Antalya'da ki Yöresel Ürünler Fuarı’na kadar Bölgemizin sahip olduğu yöresel değerlerimizi ilgili kurum ve şirketlerimizle birlikte teşhir ettik. Bölgemize yakışır stantlarda sahip olduğumuz değerleri, zenginliklerimizi başarılı çalışmalarla herkese gösterdik. Bundan sonra Emitt Fuarı'nda da olacağız. TRC3 Bölgesi’nde bulunan dört şehrimizi 600 metrekarelik dev bir alanda il kültür müdürlüklerimizi de davet ederek tanıtımlarımızı sürdüreceğiz. İzmir'de kurulacak Travel Turkey Fuarı'nda Bölgemizdeki turizm işletmelerine imkânlar sunarak kendilerini tanıtacak, yeni iş alanlarında, iş pazarlıklarında olmalarını sağlayarak destek ve katkılarda bulunmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Ardından Ajans uzmanları tarafından katılımcılara Ajansın mali ve teknik destek programları hakkında bilgilendirme sunumu yapıldıktan sonra soru cevap faslına geçilerek katılımcıların konuyla ilgili soruları cevaplandırıldıktan sonra toplantı sona erdi.