Loading...
Haber Galerisi
Ajansımız Koordinasyonunda Yabancı Turizm Acenteleri Mardin'de Ağırlandı 23 Şubat 2024 | 17:58

Avrupa’nın "Baltık Ülkeleri" denilen Letonya, Litvanya ve Estonya’nın turizm acenteleri temsilcilerinden oluşan 24 kişilik grup Mardin’i ziyaret etti. Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) ile Turizm ve Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) organizasyonuyla söz konusu ülkelerden bölgeye turist çekmek amacıyla Ajansımız koordinasyonunda program gerçekleştirildi.

Mardin programının ilk gününde yurtdışından gelen misafirler Tarihi Savur ilçesinde ağırlandı. Ajans Genel Sekreterimiz Aykut Aniç ile beraberindeki birim başkanı ve uzmanımız tarafından yapılan bilgilendirme sonrasında, Savur ilçesinde Aziz Sancar Evi, eski Savur evleri ve üç Hristiyan mezhebi ile Müslümanlara ait tarihi alanların bulunduğu Dereiçi (Kıllıt) Köyü ziyaret edildi. Programa Mardin'de faaliyet gösteren TURSAB üyesi turizm acenteleri de katılım sağladı.

Programın ikinci gününde, Mardin’in en önemli turizm destinasyonları arasında olan Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti, Kasımiye Medresesi, Ulu Cami, Mardin Müzesi ve sit alanında bulunan tarihi Mardin sokakları ziyaret edilecektir.