Loading...
Ajansımız Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı Sonuçları Açıklandı 17 Haziran 2015 | 17:41
Ajansımızın Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Mardin’den 5, Şırnak’tan 5, Batman’dan 4 ve Siirt’ten 3 olmak üzere 65 ve üstü puan alarak başarılı listede yer alan toplam 17 adet proje başvurusunun tümü destek almaya hak kazanmıştır.

Genel amacı kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla bölgenin yaşanabilirlik düzeyinin artırılması olan Mali Destek programı için 30.12.2014 tarihinde teklif çağrısı ilanına çıkılmış ve başvuruların tamamlanması için başvuru sahiplerine 02.03.2015 tarihine kadar projelerin hazırlanması için süre verilmişti.

Program kapsamında TRC3 (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak ) illerinde belirlenen son başvuru tarihi itibariyle 33 adet proje başvuru yapılmıştır. Mevzuatta tanımlanan usul ve yasal süreler çerçevesinde, Ajans uzmanları tarafından yapılan ön inceleme ve bağımsız değerlendiriciler ile değerlendirme komitesi tarafından yapılan mali & teknik değerlendirme sonucu destek almaya hak kazanan projeler belirlenmiştir. Yapılan değerlendirmeler sonucu oluşturulan başarılı projeler listesi; 17.06.2015 tarihinde yapılan toplantıda Ajansımızın Yönetim Kurulu onayına sunulmuş; yapılan gerekli inceleme ve değerlendirmeler sonucu nihai proje listeleri onaylanmıştır.

İlgili değerlendirmeler sonucunda destek almaya hak kazanan projelerin onaylı tam listesi aşağıdaki linkte verilmiştir.

Destek almaya hak kazanan toplam 17 proje için resmi tebligatlar,  24, 25 ve 26 Haziran 2015 tarihlerinde  Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki Yatırım Destek Ofislerinden elden alınabilecektir. Söz konusu tarihlerde tebligatlarını almayanlar 26 Haziran 2015 tarihinde tebligatı elden almış sayılacaklardır.

Hibe yararlanıcıları, sözleşme esnasında sunmaları gereken evrak ile birlikte resmi tebligatların elden alındığı tarihten sonraki 10 iş günü içerisinde sözleşme imzalamak üzere Ajansa başvuracaklardır. Tebligatların elden alınmasını  müteakip 10 iş günü içerisinde istenen evrakı Ajansa sunup sözleşme imzalamayan proje sahipleri hibe desteği haklarından feragat etmiş sayılacaktır.

Destek programlarımıza başvuruda bulunarak ilgi ve alakasını göstermiş olan tüm kişi ve kurumlara teşekkür eder, uygulanacak projelerin  uzun vadede Bölgemizin sosyo - ekonomik ve kültürel gelişimi açısından hayırlara vesile olmasını temenni ederiz.

Kamuoyuna ilanen duyurulur.

Başarılı Proje Listesi..