Loading...
Ajansımız İzmir Travel Turkey Fuarı’nda Yatırımcıları Bölgemize Davet Etti 13 Aralık 2016 | 16:26
Ajansımız Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli buluşmalarından biri olan ve bu yıl onuncusu düzenlenen “Travel Turkey İzmir” Turizm Fuar ve Kongresi’ne katıldı. Ajansımız başta İzmir’deki işadamları olmak üzere Fuara katılım sağlayan yatırımcı ve girişimcileri Dicle Bölgesi’ne (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak) yatırım yapmaya davet etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuar ve Kongresi, geçen yıl ciddi katılımcı ve ziyaretçi sayısına imza atarak dikkatleri üzerine toplamıştı. Bu yıl Ajansımızda Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illeri ile birllikte Travel Turkey İzmir’de yer alarak Bölge’nin tanıtımına katkı sunmaya çalıştı. Ajans olarak ilk defa 4 ili de temsil ederek fuara katıldıklarını belirten Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Travel Turkey İzmir ve Bölge hakkındaki düşüncelerini değerlendirdi.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, hükümetin açıkladığı teşvik paketi ve altıncı bölge teşvik paketlerinin kaçırılmayacak fırsatlar olduğunu belirterek İzmirli ve Egeli yatırımcıları bölgeye yatırım yapmaya davet etti.

“Bölgede Hayat Devam Ediyor”
Genel Sekreterimiz Ajans’ın faaliyetlerinde fuarlara gitmek gibi bir çalışmanın olmadığının altını çizerek, “Son dönemde bölgemizde yaşanan kötü hadiselerden dolayı Türkiye’de yanlış olan algıyı düzeltmek ve bu tür krizleri fırsata dönüştürmek adına bu fuarı önemli bir zemin olarak düşündük. Bölgemizde en önemli katman turizmdir. Turizmde; inanç, kültürel ve tarihi anlamda Türkiye’de ve dünyada olmayan farkındalıklarımız var. Bu dikkati çekmek için DİKA olarak 4 ilin kimliği ile her ilin temsil ettiği tarihi değerler ile fuarda stant açtık. Bölgemizde yaşamın devam ettiğini ve hayatın normal seyrinde sürdüğünü göstermek adına burada olmak kıymetliydi. Fuar boyunca yatırımcılara çağrıda bulunarak önemli teşviklerin ve cazibe merkezlerinin bölgemizde mevcut olduğunu anlattık. Kendimizi anlatmak için buraya geldik. Burada fuar süresince güzel sonuçlar aldığımızı düşünüyorum” dedi.

“Yatırım Yapmamak için Hiçbir Neden Yok”
Fuar süresince stantları ziyaret eden yatırımcılara hükümetin geçtiğimiz günlerde açıkladığı teşvik programını anlattıklarına değinen Altındağ, “Bana göre bu teşvik programı bu yüzyılın en değerli hadiselerinden biridir. Bu çalışma bütün sektörleri içine alan arsasını, fabrikasını, makine alımını, ekipmanını, işçi çalıştırmasını, işletme kredisini ve hatta alım garantisi veren çok kıymetli bir çalışmadır. Şu anda bölgemizde bir altıncı bölge teşviği var bir de en son Başbakanımız Binali Yıldırım’ın açıkladığı teşvik programı var. Basında anlatıldığı gibi çok korkutucu bir durum söz konusu değildir. Bizler orada yaşayanlar olarak bu algıyı kırmak ve değiştirmek adına burada olduk. Bundan sonra İzmir’in dışında İstanbul, Ankara, Bursa, Adana’daki önemli aktörlere buyurun bölgemize gelin yatırım yapın faydalanın çağrısında bulunacağız. Yatırım yapan kazanacaktır. Neredeyse sıfır vergi ile müthiş teşvikler ile çalışmamak ve iş yapmamak için hiçbir neden yok. Huzur noktasında ise Türkiye’nin en huzurlu ili Mardin ve diğer illerimizdir” şeklinde konuştu.

“Bu Fırsat Kaçırılmamalı”
Fuar süresince yatırımcıların fikir ve projelerini Kalkınma Bakanlığına ve ajansa ilettiklerine değinen Altındağ, “İnanıyorum ki her yatırımcı kazanırken ülkemiz ve ekonomimiz de kazanacaktır. Çok kıymetli olan bu fırsatı bence kaçırmamak gerekir. Bizim çağrılarımızı ve Başbakanımızın çağrılarını dinleyip bizden bilgi alan çok sayıda yatırımcı oldu. Fuar boyunca yatırım yapmak isteyenlerin kaydını aldık. Bunları bakanlığa ya da kalkınma ajansına göndereceğiz. Kalkınma Bakanımız da daha bu teşvik paketi açıklanmadan önce inanılmaz bir furyanın olduğunu söylüyordu. Burası da bunun en güzel örneğidir” ifadelerini kullandı.

“Bölge Yatırıma Uygun”
Bölgede en önemli yatırımın turizm olduğunu ancak turizmin haricinde de yatırım yapılabilecek inşaat, kuru gıda, hayvancılık, meyvecilik, ayakkabıcılık, tekstil, güneş enerjisi, sağlık gibi sektörlerin de olduğuna dikkat çeken Altındağ, “Bölgeyi ayağa kaldırmak için iki tane kaldıraça ihtiyaç var. Bunlar istihdam ve üretimdir. Tüm yatırımcıları bölgemize bekliyoruz. Bize gelemeyenlere biz geliriz. Ankara’ya, İzmir’e İstanbul’a nereye olursa geliriz. Bu bölge yatırım için çok uygundur. Burada hem yatırımcı kazanacak hem de bölge kazanacak. Başka Mardin, Şırnak, Hasankeyf ve Siirt yok. Bölgeyi istenilen konumuna getirebilmek adına DİKA var gücüyle çalışmaya devam edecektir. Mardin bir dünya hazinesidir. Mardin’i ve diğer şehirleri eski konumuna getirebilmek adına el birliği ile çalışacağız” dedi.
 
“Onlarca Ön Başvuru Aldık”
Altındağ, fuarda çok ciddi tekliflerin geldiğini ve onlarca başvuru kaydı aldıklarına vurgu yaparak, “Almanya’dan bir firma sağlık sektöründe tıbbı malzeme ile ilgili bir yatırım yapmayı öngörüyor. Yine güneş enerjisi ile ilgili başvurular da aldık. Babanın oğluna yaptığı ikram gibi bunu değerlendirmek lazım. Açıklanan bu teşvik programı ile bölgemizde istihdam artacak. Dezavantajlı gruplar olarak söz ettiğimiz gençlerimiz, kadınlarımız ve engellilerimize bu yatırımlarla istihdam sağlanacaktır. Türkiye’nin en genç nüfusu bizim bölgemizdedir. Bu potansiyeli iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.
 
“EMITT’te Yaptıklarımızı Taçlandıracağız”
Son olarak 26 - 29 Ocak 2017 tarihinde İstanbul’da yapılacak olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’e de katılacaklarını belirten Altındağ, “Dünyanın en büyük ilk beş turizm fuarı arasında yer alan EMITT Turizm Fuarı’na geniş bir katılımcı ile katılacağız. Buradaki eksikliklerimizi gördük. İstanbul’da aynı zamanda uluslararası fuar heyecanını da yaşayacağız. Oraya gelecek uluslararası firmalar ile bizim bölgemizdeki firmaların eşleştirilmesini sağlamayı amaçlıyoruz. EMITT’te asıl başlık turizm olmasına rağmen orada diğer alt sektörleri de anlatacağız. Travel Turkey İzmir’den sonra EMITT’te yaptıklarımızı taçlandırmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.