Loading...
Ajansımız Dünyanın En Büyük Organik Ürünler Fuarı’nda 15 Şubat 2016 | 00:00
Ajansımız dünyanın en büyük organik ürünler fuarı olarak kabul edilen Almanya’daki BIOFACH 2016 Fuarı’na GAP Bölge Kalkınma İdaresi, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajansları ile birlikte katıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP’nin teknik desteğiyle yürütülen “GAP Organik Tarım Küme Projesi” kapsamında GAP Bölgesi’nde bulunan Dicle, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajansları arasında imzalanan BIOFACH Ortak Katılım ve İşbirliği Protokolü çerçevesinde katılım sağladı.

Bölgemiz için önemli bir potansiyel arz eden organik tarım sektörünün rekabet edebilirliğinin arttırılması, Bölgemizde üretilen organik ürünlerin uluslararası pazarlarda etkin tanıtılması,  pazarlanması ve organik ürünler sektöründeki yeni gelişmelerin gözlemlenmesi amaçlanmıştır.

Almanya’nın Nürnberg şehrinde 10 - 13 Şubat 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen BİOFACH 2016 fuarına, Ajansımız adına Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ, Şırnak Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Faik Buğday ve Siirt Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Ömer Faruk Mergen katıldı. Ajansımız ile birlikte GAP Bölge Kalkınma İdaresi yöneticileri, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajanslarının uzmanları, üretici birlikleri, organik üretim yapan işletmelerden oluşan kalabalık bir heyet ile birlikte ortak katılım sağlandı.

Ortak kurulan stantta GAP Bölgesi illerinde üretilen bal, zeytin, zeytinyağı, nar ekşisi, badem, kuru üzüm, üzüm pekmezi, cevizli sucuk, dut, dut pekmezi, pamuk gibi organik ürünlerin tanıtılarak bilgi paylaşımları ve iş bağlantıları yapılarak pazarlaması gerçekleştirildi. Bölgemizde ki organik ürünler açısından verimli geçen fuarda, organik ürünlerimizin dünya piyasalarına pazarlanması için gerekli olan sertifikasyon, ambalajlama, farklı ürün gamı ile Bölgemizde organik tarımın geliştirilmesi konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu.

Bu yıl 27. kez düzenlenen BIOFACH Organik Ürünler Fuarı’nı 50 bini aşkın kişi ziyaret etti. Fuarda dünya genelinde organik tarım sektöründeki yeni gelişmeler, eğilimler ve yeni ürünler tanıtıldı.