Loading...
Ajansımız Dünya Yatırım Konferansı nda 20 Ekim 2016 | 00:00
Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliğinin (WAIPA) 21. Dünya Yatırım Konferansı “Sürdürülebilir Doğrudan Yabancı Yatırımlar” temasıyla İstanbul’da gerçekleştirildi.

Yılda bir yapılan toplantıya dünyanın birçok yerinden ülkeleri temsil eden yatırım tanıtım ajansları ve hükümet yetkilileri, kalkınma alanındaki liderler ve özel sektör temsilcileri ile doğrudan yabancı yatırım politika ve stratejileri üzerine çalışan akademisyenler katıldı.

Konferansta sürdürülebilir kalkınma hedefleri ve yatırım tanıtımına yönelik bir çalıştay düzenlendi. Çalıştayda Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkıma Örgütü (UNCTAD) tarafından yatırım promosyonu ve kolaylaştırıcılığa ilişkin yeni gündem önerileri ele alındı. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) sürdürülebilir kalkınma hedefleri ile yatırım tanıtım ajansları düzeyinde etkin politika uygulamalarına ilişkin bir sunum gerçekleştirdi. Birleşmiş Milletler Sınai Kalkınma Örgütü (UNIDO) sürdürülebilir endüstriyel kalkınma için yatırımların önemi konusunu; Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) ise yatırım tanıtım ve promosyonunun iyi iş olanakları yaratılmasındaki etkisi ile ilgili sunumlar yaptılar. Çalıştay sonrasında Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliğinin üyelerinin katılımıyla yıllık genel toplantı gerçekleştirildi.

Konferansın ikinci gününde Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı, Afrika Kalkınma Bankası, İslam Kalkınma Bankası, Dünya Bankası, Uluslararası Ekonomik Kalkınma Konseyi, SAP, Vodafone, Genel Elektrik, Indiana Üniversitesi, Abze Solar, GRI, Dünya Ekonomi Forumu, Viyana Ekonomi Forumu ve Cisco temsilcileri konu ile ilgili görüşlerini paylaştılar. Başbakan Yardımcı Mehmet Şimşek’in de konuşmacı olarak yer aldığı Konferans’ta, sürdürülebilir doğrudan yabancı yatırımlar ve yatırım tanıtımında teknolojinin etkisi ile pazarlarda özel sektör yatırımlarını belirleyen faktörlere ilişkin katılımcılar tarafından fikir alış verişinde bulunuldu.

Kalkınma Ajansları’nın da katılım sağladığı Konferans’ta Ajans uzmanlarımız da yer aldılar.