Loading...
Ajansımız Duhok Irak Zirvesinde Yatırımcılarla Buluştu 01 Mayıs 2017 | 00:00
Ajansımız, 28-30 Nisan 2017 tarihinde Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) ile birlikte gerçekleştirilen işbirliği çerçevesinde Kuzey Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin Duhok kentinde düzenlenen “Birinci Irak Yatırım Fırsatları Zirvesi’ne” katıldı.

Program öncesi beklentilerin, etkinlikler sonrası yapılan karşılıklı görüşler, değerlendirmeler ve açıklamalar doğrultusunda faydalı olduğunu savunan yatırımcılar, bu çeşit organizasyonların tekrarı ve artması temennilerinde bulundular.

Kürsüde söz alması sonrası konuşmasına öncelikle Ajansımızı tanıtarak ve özet bilgiler paylaşarak başlayan Genel Sekreterimiz; ‘Ajans özellikle yatırımlar ve yatırımcılar için gerekli çalışmaları yapmak, riskleri bertaraf etmek varsa fırsatları değerlendirmek için yoğun bir çaba sarf etmektedir.’ diyerek Ajansımızın yatırımcılara verdiği öneme değindi. Ayrıca böyle bir organizasyonda emeği geçen TISİAD yetkililerine de teşekkürlerimizi iletti.

Genel Sekreterimiz Sayın Altındağ, Ajansımızın Duhok’ta bulunmasının esas sebebi olarak bölgedeki mevcut yatırımcıların ve Cazibe Merkezleri Programı sonrası yeni kurulacak sanayilerin ihracat potansiyelini artırmak ve Duhok Bölgesiyle olan ikili ilişkileri geliştirmek olduğunu vurguladı.

Karşılıklı soru cevapların olduğu zirvede Duhok Valisi Atroushi’nin; Türk yatırımcıların, sorumluluğu altında bulunan vilayetindeki büyük yatırımlarına değindi ve ‘Türk yatırımcıları bölgemize yatırım yapmaya bekliyoruz, coğrafi olarak gelişmek için karşılıklı iyi niyetlerimizi sunacağımızı düşünüyoruz’ diyerek temennilerini bildirdi.

Bölgemizde imalat sanayii sektörüne yönelik olmak üzere uygulanmakta olan Cazibe Merkezleri programı kapsamında gerçekleştirilecek projelerde işbirliği altyapısını oluşturmak ve bölgemizin ticaret kapasitesini sektörel çeşitlenmeyi artıracak şekilde geliştirmek maksatlarıyla katıldığımız bu programdan somut çıktılar oluşmasını beklemekteyiz.