Loading...
Haber Galerisi
Ajansımız Desteğiyle Siirtli Çiftçilerden Mersin’e Çalışma Gezisi 15 Eylül 2023 | 11:43

Ajansımız tarafından desteklenen Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nce organize dilen “Mersin Tarımsal Üretim Tesislerine Teknik Ziyaret” programı kapsamında idareci, teknik personel ve önder çiftçilerden oluşan heyet, Mersin’de bulunan tarım ürünleri üretim tesisleri, satış ve pazarlama birimlerine çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ajansımızın 2023 Yılı Çalışma Programında yer alan "Üretici ve Üretici Örgütlenmelerine Yönelik İyi Uygulama Ziyareti ve Yerinde Eğitim Programı" kapsamında Mersin Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü iş birliğiyle Siirt Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı 5 idareci ve teknik personel ile 10 çiftçi Mersin’de çeşitli yerleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Program çerçevesinde ilk olarak Mersin Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ziyaret edilerek gidilecek tesisler hakkında katılımcılar bilgilendirildi.

Mersin Yaş Meyve ve Sebze Hali ile Mersin Tüccarlar Derneği Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri ziyaret edildi. Tarımda tesisleşmenin ve kooperatifçiliğin önemi vurgulandı. Ürünlerin pazarlama imkanları, ihracat potansiyeli yüksek ürün ve ürünler, genel sektör sorun ve önerileri hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

Baibars Drone üretim tesisleri ziyaret edilerek, katılımcılara sahada drone ile uygulamalı olarak ilaç ve bitki besleme eğitimi verildi.

Elit Fide Üretim Tesisleri’nde fide üretim safhaları, fidecilikte karşılaşılan problemler, kaliteli fidelerde aranan özellikler ve fideciliğin sektördeki payı ile ilgili ziyaretçilere bilgi verildi.

Eren Yaş Meyve ve Sebze Paketleme Tesisinde üretilen meyve ve sebzelerin raf ömrünü uzatarak, katma değeri yüksek ürünlere dönüşünün aşamaları katılımcılara uygulamalı olarak gösterildi.

Alata Bahçe Kültürleri Enstitüsü Müdürlüğü ziyaret edilerek tarımda büyük bir öneme sahip olan gübrelemenin önemi beslenme uzmanlarınca katılımcılara anlatıldı. Toprakta gübreleme öncesi toprak örneği alma ve bunun rapora dönüş süreci olan laboratuvar serüveni aktarıldı.

Erdemli İlçesi’nde sebze seraları ziyaret edilerek, üretilen ürünlerin üretim safhalarında karşılaşılan problemler, seracılık ile elde edilen ürünlerin katma değerlerinin nasıl arttırılacağı, sera yapımında dikkat edilecek hususlar, iklimlendirmenin önemi katılımcılara teknik ve teorik olarak anlatıldı.