Loading...
Ajansımız dan Şırnak taki Genç Girişimcilere Eğitim Desteği 16 Ekim 2016 | 00:00
Ajansımız ile KOSGEB arasında imzalanan protokol kapsamında Şırnak Cizre’de “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” verildi.

Eğitim, Cizre Ticaret ve Sanayi Odası’nda İş Geliştirme Uzmanı Reyhan Öztaşkın tarafından gerçekleştirildi. Dört gün süren eğitime, yenilikçi fikirleri olan 18 - 40 yaş arası girişimciler, engelli girişimciler ile kadın girişimcilerden oluşan otuz kişi katıldı.

Bölgemizde ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörlerinden biri olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasını sağlamak amacıyla “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” gerçekleştirildi. Yeni girişimci adaylarının fizibilite ve iş planına dayanarak bilinçli yatırım yapmalarını desteklemek amacıyla Ajansımız ile KOSGEB arasında geliştirilen işbirliği kapsamında başlatılan uygulamalı girişimcilik eğitimleri Şırnak'ta (Cizre) yapıldı.

Uygulamalı girişimcilik eğitiminde özellikle genç girişimciler ile kadın girişimcilere öncelik verildi. Eğitime katılım tamamen ücretsiz olup katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmemektedir.

Eğitimi başarı ile tamamlayan katılımcılar KOSGEB’in Girişimcilik Destek Programı kapsamında yer alan Yeni Girişimci Desteğinden faydalanabileceklerdir. Yeni Girişimci Desteği ile projesi KOSGEB tarafından onaylanan girişimciler 50.000 TL hibe ve 100.000 TL geri ödemeli kredi olmak üzere toplam 150.000 TL’ye kadar mali destek için KOSGEB'e başvurabileceklerdir.

Ajansımız ile KOSGEB işbirliğiyle düzenlenen “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi” Mardin, Batman ve Siirt’teki eğitimlerin ardından Şırnak’ta da 13 - 16 Ekim 2016 tarihleri arasında yapıldı.