Loading...
Ajansımız Bölgemizin Sesi Oldu 10 Ocak 2017 | 00:00
Ajansımız Bölgemiz dışında yaşayan hemşerilerimizin, Bölgemize yatırım yapmalarını teşvik etmek amacıyla, Başbakanımızın açıkladığı Cazibe Merkezleri Programı hakkında Gaziantep, Adana ve Mersin’de bilgilendirme toplantıları gerçekleştirdi.

Hükümetimizin yeni yatırım hamlesi kapsamında geliştirdiği “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında, yatırımcı ve girişimcilerin bilgilendirilmesi amacıyla, Ajansımız tarafından Gaziantep, Adana ve Mersin’de bilgilendirme toplantıları düzenlendi. Toplantıların gerçekleştirildiği ildeki mevcut yatırımcıların yanı sıra, yatırımcı adaylarının davet edildiği toplantılar, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımları ile gerçekleştirildi.

Büyük ilgi çeken ve geniş katılımın olduğu toplantılara yatırımcı ve girişimciler yoğun ilgi gösterdi. Toplantılarda civar illerden gelen temsilcilerin de hazır olması dikkat çekerken yeni toplantıların başka illerde de yapılması gereksinimi doğarken, Ajansımız bu toplantıları başka illerde de yapacağının müjdesini verdi.



Bölgemiz dışında bulunan Mardin, Batman, Siirt ve Şırnaklı sermayedarları Bölgemizde yatırıma teşvik etmeyi ve bu doğrultuda devletimizin yardım ve teşvik paketlerini anlatmayı amaçlayan Cazibe Merkezi Bilgilendirme toplantıları, gerçekleştirildiği illerdeki basın mensuplarının da ilgi odağı oldu. Toplantı öncesi ve sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve röportaj veren Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ; “Bölgemiz dışında yaşayan işadamı hemşerilerimizi Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bölgemize gelmek isteyen yatırımcılarımıza her türlü gereksinimde yanlarında olacağımızı hissettireceğiz” dedi. Bölgeye yapılan her bir yatırımın başta istihdam olmak üzere Bölge’nin ekonomik dinamikleri için önemine değinen Altındağ; “Yatırımlar toprağa dikilen bir ağaca benzer. Zamanla olgunlaştığında hem gölgesinden hem de meyvesinden faydalanırız. Biz yatırımcılarımızdan Bölgemize yatırım tohumlarını ekmelerini sağlamaya çalışıyoruz. Bunun için devletin sağladığı desteklerden yararlanmaları için kendilerine her türlü katkıyı sağlamaya hazırız” diyerek Bölgemiz dışındaki sermaye sahiplerinin tüm sıkıntılarını birlikte aşabileceklerinin sinyallerini verdi.



Toplantı sonundaki soru ve görüşler kısmında çok sayıda kişinin söz alması ve geniş diyalogların olması Cazibe Merkezleri Programı’nın Bölgemiz dışındaki yatırımcılar tarafından ne denli önemsendiğinin bir göstergesi olmuştur. İşadamlarının Bölge’ye geri dönmeye yönelik düşünce ve istekleri Bölgemiz için geleceğe yönelik yeni umutların yeşermesine sebep olacak nitelikteydi. Karşılıklı olarak memnuniyetin ifade edildiği bilgilendirme toplantıları, hemşerilerin birbirleri ile bu vesileyle buluşarak hasret gidermelerine sahne oldu.

Ajans olarak bizlerde bu doğrultuda, etkinlik ve faaliyetlerimizin uygulamada Bölgemiz için olumlu etkiler doğurmasını temenni ederek; her ortamda Bölgemizin sesi olmaya devam edeceğiz.