Loading...
Ajansımız Ankara’da Cazibe Merkezi Bilgilendirme Toplantısı Düzenledi 20 Ocak 2017 | 16:23
Ajansımız, Cazibe Merkezleri Programı kapsamında yatırımcılarımızla bir araya gelerek, program hakkında katılımcıları bilgilendirmek için, Ülkemizin yatırımcı potansiyeli yüksek illerinde bilgilendirme toplantıları düzenlemeye devam ediyor.

Ankara ilindeki Bölge kökenli yatırımcıların Bölge için önemli olduğunu ve bu potansiyelin somutlaştırılmasını isteyen Ajansımız, yatırımcı ve yatırımcı adaylarıyla Ankara Marev Mardin Kültür Evinde katılımın yüksek olduğu bir toplantıyla bir araya geldi. Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinin ve Mardin Milletvekilimiz Orhan Miroğlu’nun da katılım gösterdiği etkinliğimizde hedeflenen katilimin sağlanması ve sermayedarlarımızın ilgisi dikkat çekti.

Marsev Başkanı Kemal Nehrozoğlu’nun açılış konuşmasını yaptığı toplantımızda, kendisi böyle bir toplantıya ev sahipliği yapmanın memnuniyetini yaşadığını bildirdikten sonra "Program Bölge için hayati öneme sahip bir projedir, yatırımcılar için büyük bir fırsattır" diyerek katılımcıları teşvik etmek için kendi desteklerini de sunacaklarının altını çizdi.

Ardından kürsüde söz alan Ajans Genel Sekreterimiz "Bu programı kurumumuz olarak önemsiyoruz, sizlere her türlü desteğimizi Ajansımız olarak vermeye hazır olduğumuzu göstermek için illerimize gidiyoruz, Ankara'da olan potansiyel bizim için değerlidir. Bu programın da balık tutmayı öğreten bir program olduğunu düşünüyor ve yatırımcılarımızı Bölgemize yatırım yapmaya davet ediyorum" diyerek katılımcılara teşekkür etti.

Mardin Milletvekilimiz Sayın Orhan Miroğlu ise hem ülke gündemine, hem küresel sisteme hem de programımıza dair genel görüşlerini ifade etti. Cazibe Merkezleri Programının kendi ekonomik potansiyel ve dinamiklerimizi harekete geçirmede büyük öneme haiz olduğunu vurguladıktan sonra "İhmal edilen bölgeler arası eşitsizliğin artık verilen özel önemlerle ve cazibe merkezleri programı gibi politikalarla giderilmesi ve Bölgemizdeki kalkınmanın sağlanması ile giderilmesi söz konusu" dedi.                   
    
Soru ve önerilerle yatırımcıların önemsediği konular ve sorular için açıklamalar ve cevaplar verildikten sonra, katılımcıların memnuniyetlerini bildirmesi ile toplantımız sona ermiştir.