Loading...
Ajansımız 7. Akdeniz Turizm Forumunda 30 Eylül 2016 | 00:00
Ajansımız bu yıl yedincisi düzenlenen Akdeniz Turizm Forumu’na TRC3 Bölgesi (Mardin, Batman, Siirt, Şırnak) adına katılarak stant açtı.

Akdeniz Bölgesi’nin ortak tarihi mirasını ve doğal güzelliklerini öne çıkaran Meditour 2016 Mersin Fuarı’nda Bölgemizin mevcut potansiyelini tanıtmak ve kalkınmada turizmin önemini artırmak amacı ile Ajansımız’da Bölgemiz adına Fuar’a katıldı.

Akdeniz Bölgesi’nde yer alan devletlerin birbirleriyle ekonomik ve ticari ilişkilerini arttırmayı amaçlayan, 300’den fazla üyesi bulunan bir profesyonel birlik olan ASCAME’nin liderliğinde Meditour 2016 Mersin Forumu düzenlendi. Ajansımız fuara gelen ziyaretçilere Mardin, Batman, Şırnak ve Siirt illerine ait tanıtım materyalleri dağıtılarak; Bölgeye özgü badem şekeri, Mardin leblebisi, cevizli sucuk, kişniş şekeri ve anason şekeri gibi yöresel yiyecekler ikram edildi. Bölge turizminin uluslararası platformda etkin tanıtılması amacı ile gelen ziyaretçilere Bölgemiz anlatılarak bilgi alışverişinde bulunuldu.

28 - 30 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilen Meditour 2016 Mersin Forumu’na Ajansımız adına Mardin Yatırım Destek Ofisi Uzmanı Aylin Turaç ile Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Uzmanı Ekrem Dirican katıldı.

İlk kez 2003 yılında hayata geçirilen Akdeniz Turizm Forumu (Meditour) iki yılda bir düzenlenmektedir. 2003’te Fas’ın Tanca şehrinde, 2006’da Antalya’da, 2008’de Tunus Yasmine Hammamet’te, 2010’da İspanya Malaga’da, 2012’de Fransa Marsilya’da ve son olarak 2014’te İspanya Barcelona’da düzenlenmiştir. Meditour etkinlikleri bugüne kadar Akdeniz ülkelerindeki kamu yetkililerinin yanı sıra, 5000’den fazla firma ve sektör liderini bir araya getirdi.

Meditour 2016 Mersin Bölgedeki turizm sektörünün sürdürülebilirliğini sağlamak adına Akdeniz’de işbirliği fırsatları hakkında teşvik edici ve bilgilendirici bir ortam oluşturdu. 7. Meditour organizasyonu turizmde kilit rol oynayan isimleri, bakanları, uluslararası organizasyon temsilcilerini, belediyeleri, tarihçileri, arkeologları, kruvaziyer şirketlerini, otel zincirlerini, dini toplulukların temsilcilerini, akademisyenleri ve konu hakkındaki güncel çalışmalarını sunmak üzere uzmanları bir araya getirdi.