Loading...
Ajans Yönetim Kurulumuz Mardin’de Toplandı 27 Nisan 2017 | 13:12
Ajansımızın 2017 Yılı Nisan Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı, Hilton Garden Inn Mardin Otel’de Yönetim Kurulu Başkanımız Mardin Valisi Mustafa Yaman başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra Batman Valisi Ahmet DENİZ, Siirt Valisi Mustafa TUTULMAZ, Mardin TSO Başkanı Mehmet Ali TUTAŞI, Batman TSO Başkan Abdulkadir DEMİR, Şırnak TSO Başkanı Osman GELİŞ, Batman İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Metin YALÇIN ve Siirt İl Genel Meclis Başkanı Hatice TAY katıldı.

Toplantının öne çıkan gündem maddeleri arasında Ajans’ın 2017 Yılı Çalışma Programı kapsamında, Ajans koordinasyonunda ilgili aktörlerin katılımıyla başlangıç ve mutabakat toplantıları düzenlenen ve ön çalışma raporları hazırlanan güdümlü projeler görüşüldü. Ayrıca yine Ajans’ın 2017 Yılı Çalışma Programı çerçevesinde güdümlü proje desteği kapsamında geliştirilerek önerilen projeler konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Hükümetimizin yeni yatırım hamlesi kapsamında özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri için geliştirdiği ve Kalkınma Bankası tarafından yürütülen Cazibe Merkezleri Programı Birinci Başvuru Çağrı Dönemi sonuçları hakkında Yönetim Kurulu Üyeleri’ne bilgi verildi.

2017 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteği Programı kapsamında Ajansımıza ulaşan, yapılan mali ve teknik değerlendirmeler sonucunda başarılı bulunan 11 faaliyet teklifine ilişkin değerlendirme sonuçları Yönetim Kurulu tarafından incelendikten sonra onaylandı.

Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülen, ülkemizde daha dengeli bir yerleşme düzeninin sağlanması ve göçün kademeli yönlendirilebilmesi amacıyla geliştirilen ve Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı hakkında Kurul Üyeleri bilgilendirildi.

Ajans’ın devam etmekte olan Mali Destek Programlarına ilişkin Ocak - Şubat ve Mart - Nisan 2017 dönemini kapsayan Program İlerleme Raporları Kurul üyelerine sunuldu.

Ajans’ın 2016 Yılı Bütçe Uygulama Sonuçları hakkında Kurul’a bilgi verilerek karara bağlandı.

2017 Yılı Ajans Çalışma Programın’da yer alan pazar geliştirme amaçlı sektörel fuar katılımları, yurt dışı turizm fuar katılımları ve tematik yurt dışı ziyaretleri hakkında Yönetim Kurulu’na sunum yapıldı.

Ajans’ın 2016 yılı hesap dönemine ilişkin bağımsız denetim şirketi tarafından düzenlenerek kesinleşen, 2016 Yılı Dış Denetim Raporu Kurul’a sunularak onaylandıktan sonra toplantı sona erdi.