Loading...
Ajans Üniversite İşbirliği Platformunun Üçüncü Toplantısı Gerçekleştirildi 16 Ocak 2017 | 00:00
Ajansımız ve Bölgemizde bulunan Üniversiteler arasında işbirliğini tesis etmek üzere, yürütülen mevcut çalışmaların yanında yeni projeler tasarlamak ve uygulanmasına altyapı oluşturmak amacıyla oluşturulan “Ajans Üniversite İşbirliği Platformu”nun üçüncü toplantısı Ajansımız ev sahipliğinde Mardin’de gerçekleştirildi.

Toplantı’ya, Ajans Genel Sekreteri Yılmaz ALTINDAĞ, Ajans uzmanları; Artuklu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap ÖZPOLAT, Yrd. Doç. Dr. Lokman TOPRAK ve Yrd. Doç. Dr. Necmettin AKTEPE; Batman Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAKAYA ve Yrd. Doç. Dr. Musa KILIÇ; Şırnak Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Nevzat SEZGİN, Yrd. Doç. Dr. İbrahim HÜSEYNİ ve Yrd. Doç. Dr. İbrahim BAZ; Siirt Üniversitesi’nden Doç. Dr. Arzdar KİRACI ve Yrd. Doç. Dr. Semih Serkant AKTUĞ’ katılım gösterdi.

Genel Sekreterimiz başkanlığında gerçekleşen toplantıda Kalkınma Bakanlığı ve Kalkınma Bankası idaresinde yürütülen Cazibe Merkezleri Programı; il ve ilçelerin teknik kapasitelerinin sürekli kayıt altında tutularak aktif hale gelmesinin sağlayan İlçe Proje Ofisleri; IPA II kapsamında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca yürütülen İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı İESPSOP) ve Rekabetçilik ve Yenilik Sektörel Operasyonel Programı (RYSOP) projeleri gündem başlıklarını oluşturdu.

Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Mehmet Emin PAÇA tarafından görece az gelişmiş bölgelerdeki yatırım ortamını canlandırarak istihdam, üretim ve ihracatı artırmak yoluyla bölgeler arası gelişmişlik farklarını azaltmak amacıyla gerçekleştirilecek olan özel sektör yatırımlarına destek verecek olan “Cazibe Merkezleri Programı” hakkında bir sunum gerçekleştirildi. Ayrıca,Ajansımızın 5449 sayılı "Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanun"da tanımlanan görev ve sorumluluklarını yerine getirmek adına planlama çalışmaları, ulusal ve uluslararası fonlardan Bölge'ye kaynak çekilmesi ve özel yatırımlar için Bölge cazibesinin artırılması noktasında bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak kurumların proje üretme ve kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi amacıyla “İlçe Proje Ofislerinin” tesis edilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

Dış İlişkiler ve Fonlar Birimi Başkanı Murat ERÇİN tarafından, Ajansın Mardin ve Batman illerinde gerçekleştirdiği IPA II programları ile Rekabetçilik ve Yenilik Sektörel Operasyonel Programı (RYSOP) ve İstihdam, Eğitim ve Sosyal Politikalar Sektörel Operasyonel Programı (İESPSOP) fonlarından TRC3 Bölgesi illeri kamu, özel ve sivil toplum kurum ve kuruluşlarının maksimum düzeyde yararlanabilmesi, sözü edilen destekler hakkında bilgilendirilmesi ve söz konusu fonlara başvuru yapabilmelerine yönelik işbirlikleri oluşturulmasına altyapı hazırlanması amacıyla planlanmış olan IPA Projeleri Hazırlama ve Yazma Eğitimleri hakkında bilgi verildi.

Sunumların gerçekleşmesi akabinde katılımcılar bulundukları illere yönelik sosyal, ekonomik ve kültürel yapıyı ele alan çalışma fikirlerini ve gündem başlıklarına yönelik görüşlerini paylaştı.