Loading...
Ajans Üniversite İşbirliği Platformu’nun İlk Toplantısı Gerçekleştirildi 06 Ekim 2016 | 00:00
Ajansımız ve Bölgemizde bulunan dört üniversite (Mardin Artuklu, Batman, Şırnak ve Siirt Üniversiteleri) arasında işbirliğini tesis etmek üzere oluşturulan “Ajans Üniversite İşbirliği Platformu”nun ilk toplantısı Ajansımız ev sahipliğinde Mardin’de gerçekleştirildi.
 
Ajansımız ve Bölgemizde bulunan Üniversiteler arasında işbirliğini tesis etmek üzere, yürütülen mevcut çalışmaların yanında yeni projeler tasarlamak ve uygulanmasına altyapı oluşturmak amacıyla oluşturulan “Ajans Üniversite İşbirliği Platformu”nun ilk toplantısı Ajansımız Genel Sekreteri Yılmaz ALTINDAĞ başkanlığında, Ajansımızdan Planlama uzmanları ve Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü, Artuklu Üniversitesi’nden Doç. Dr. Vahap ÖZPOLAT ve Yrd. Doç. Dr. Lokman TOPRAK ile Batman Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Hakan KARAKAYA ve Yrd. Doç. Dr. Musa KILIÇ’ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
Ülkemizin bilimsel, kültürel, sosyal ve ekonomik yönlerden ilerlemesini ve gelişmesini ilgilendiren sorunlarına çözüm üretilmesini amaçlayan Üniversiteler ile bölgesel gelişme hedeflerini gerçekleştirmeye yönelik olarak kamu kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen Ajansımızın işbirliği, yerel ve bölgesel kalkınma açısından önem arz etmektedir.
 
Toplantıda Mardin Yatırım Destek Ofisi Koordinatörümüzün gerçekleştirdiği sunum ile “Ajans Üniversite İşbirliği Platformu”nun kuruluş amacı, Ajansın destek mekanizmaları ve bu destek mekanizmaları yoluyla Ajans ve Bölge Üniversiteleri arasında geliştirilen işbirlikleri hakkında katılımcılara bilgi aktarıldı. Ulusal ve Uluslararası fonlara işbirliği içerisinde başvuru yapılması, üniversitelerin geliştirmekte olduğu projelerin Ajansın destek mekanizması çerçevesinde değerlendirilmesi ve desteklenmesi, Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği çalışmalarının canlandırılması ve üniversitelerin ve Ajansın kent ekonomisine ve sosyal refahına olan katkısının artırılması konuları üzerine görüş alış verişinde bulunuldu.
 
Platformun çalışma yöntemi belirlenerek, aylık toplantıların yapılmasına ve bir sonraki toplantının gündeminin birlikte belirlenmesine karar verildi.