Loading...
Haber Galerisi
Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi Ajansımız Desteğiyle Gerçekleştirildi 27 Kasım 2021 | 14:58

Mardin Artuklu Üniversitesi Turizm Fakültesi ile Turizm Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından Ajansımızın desteğiyle “Uluslararası Mezopotamya Turizm Kongresi” düzenlendi.

İki gün süren kongrenin açılış oturumu Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü Konferans Salonunda yüz yüze yapılırken diğer oturumlar Zoom uygulaması ve YouTube üzerinden eş zamanlı olarak çevrimiçi gerçekleştirildi.

Kongrenin açılış toplantısına Mardin Artuklu Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serhat Harman, ABD Güney Florida Üniversitesi Turizm Fakültesi Teknolojisi Kursu Başkanı Prof. Dr. Cihan Çobanoğlu, Avrupa Kültür Rotaları Enstitüsü Direktörü Stefano Dominioni ve Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı katıldı.

Ulusal ve uluslararası alanda tanınmış konuşmacıların yer aldığı kongreye 11 farklı ülkeden yaklaşık olarak 100 akademisyen ve araştırmacı katkı sağlarken 30 akademik bildiri sunuldu.

Kongrenin ana teması olan "Kültür ve İnanç Turizmi" kapsamında çeşitli konu başlıkları ele alındı. Bunlar Turizm ve Kalkınma, Eko-Turizm/Sürdürülebilir Turizm, Gastronomi ve Turizm, Turizm Etki Değerlendirmesi, Turizm Pazarlaması ve Tüketici Davranışları, Konaklama ve Turizm, E-turizm ve Dağıtım, Medya, Popüler Kültür ve Turizm, Emniyet, Güvenlik ve Turizm, Kimlik ve Turizm, Turizm ve Eğitim, Turizm ve Etik, Turizm ve Rehberlik, Destinasyon Yönetimi ve Pazarlama şeklinde sıralandı.