Loading...
Haber Galerisi
Şırnak’ta Dezavantajlı Kadınlara Ajansımızdan 1,6 Milyon TL Proje Desteği 10 Haziran 2022 | 15:58

Şırnak Üniversitesi tarafından, Ajansımızın 2020 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında hazırlanan “İstihdamda Yeni Bir Model: Tasarlayan ve Üreten Kadınlar” projesi sertifika töreni gerçekleştirildi.

Ajansımızın 2020 SOGEP Programı kapsamında desteklenen “İstihdamda Yeni Bir Model: Tasarlayan ve Üreten Kadınlar” projesi, Şırnak Üniversitesi’nin başvuru sahibi, Şırnak Belediyesi’nin de proje ortağı olduğu eğitime katılan kadınlara sertifikaları Şırnak protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Şırnak Üniversitesi Senato Salonunda düzenlenen sertifika törenine Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ve proje yürütücüsü Şırnak Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Sıdıka Akdeniz katıldı.

Projenin konusu Şırnak’ta kadınlara yönelik kalıcı olabilecek ve proje sonrasında kadın kooperatifi niteliği kazanabilecek bir üretim modelinin oluşturulması ile hayal eden, kendisine sunulanı tekrarlamak yerine düşünen, tasarlayan, potansiyelini fark eden ve üreten kadınların gelişmesine öncülük etmektir. Kadınların sadece geleneksel ev içi üretim anlayışından sıyrılarak teknolojik ve endüstriyel tasarım alanında yer almak, bilişim teknolojilerini kullanarak üretime katkı sağlamak ve bölgede bulunan yarı değerli doğal taşların üretime dahil edilmesi amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında, öncelikle şiddet mağduru kadınlar olmak üzere maddi ve sosyal imkânlara erişim engeli olan dezavantajlı kadınlara meslek edindirmek amacıyla Şırnak Üniversitesi Mehmet Emin Acar Kampüsünde açılan çanta, kumaş dikim ve dijital baskı atölyelerinde Şırnak İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla eğitim verildi. Proje sayesinde kurulan baskı ve tasarım atölyesinde kadınlar gördükleri eğitimin ardından proje tamamlandığında en az altmışının ilk etapta istihdam edilmesi hedeflenmektedir.

Projenin toplam bütçesi 1 Milyon 666 Bin TL olup Ajansımız tarafından %90 oranında desteklenerek 1 Milyon 500 Bin TL hibe desteği sağlandı.