Loading...
Haber Galerisi
Şırnak Silopi’de Gençlere Girişimcilik Semineri 04 Ağustos 2022 | 16:18

Ajansımızın Avrupa Birliği Projesi olan “TRC3 Bölgesi’nde Genç İstihdamının Teşviki için Teknik Destek Projesi” kapsamında Silopi Genç Girişimciler Derneği tarafından organize edilen “Senin Projen Senin Geleceğin’’ adlı seminer gerçekleştirildi. Özel bir okulda düzenlenen programa ilgi gösteren Silopili gençler geniş bir katılım sağladı.

Bölgemizde genç girişimciliğinin ve genç istihdamının arttırılmasını sağlamak amacıyla Ajansımız desteğiyle Şırnak’ın Silopi İlçesinde yapılan “Senin Projen Senin Geleceğin’’ programına katılan farklı mesleklerden uzmanlar deneyimlerini gençlerle paylaştılar. Özel bir okulun konferans salonunda yapılan seminere, Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Tarım ve Orman Müdürü Selman Demirel, İŞKUR Müdürü Mehmet Sadık Bora, KOSGEB Müdürü Ömer Güngör, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ile STK temsilcileri katıldı.

Seminerde konuşma yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, ülkemizin ve özellikle bölgemizin en önemli sorunlarından birisi olan istihdama yönelik olarak her genç girişimciye destek olmak istediklerini söyledi. Dicle Kalkınma Ajansı’nın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’ndeki Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerinde gençlerin iş sahibi olmaları konusunda birçok çalışmaya imza attıklarını dile getiren Genel Sekreterimiz, Ajans olarak genç girişimcilere her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını belirtti.

Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar yaptığı konuşmada, bu semineri düzenleme amaçlarının gençlere girişimcilik konusunda katkı sağlamak olduğunu belirtti. Dündar “Bu toplantı sayesinde gençlerimize kariyer hedefleri ve değişen iş dünyası ile ilgili merak ettikleri sorulara yanıt bulmaları için kendilerine yeni meslekleri keşfetme ve kariyer fırsatları olanağı sağlayacağız. Gayemiz doğru ve etkili bilgiyi girişimciliğin paydaşlarından doğrudan aktarmak ve gençlerimizin girişimcilik alanında önünü açmaktır” dedi.

Çalıştayda girişimcilik kültürünün aktarıldığı ufuk açıcı söyleşiler gerçekleştirilerek, gençlere bölgesel destek ve teşvikler anlatıldı. Programın sonunda Silopi Genç Girişimciler Derneği Başkanı Mustafa Dündar, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı’ya seminere sağladıkları katkı ve destek için teşekkür plaketi verdi.