Loading...
' Şırnak Rotasını Türkiye Keşfedecek ' 24 Şubat 2021 | 13:45

Şırnak Üniversitesi’nin ‘Rotam Şırnak’ temalı proje açılış toplantısında konuşan Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı: “Sonuç odaklı turizm programı kapsamında Şırnak Üniversitesinin ‘Rotam Şırnak’ temalı bu fizibilite başvurusunu öncelikle değerlendirip desteklemeyi uygun gördük. Bu proje ile Şırnak Turizm rotasını keşfedip tüm Türkiye’ye tanıtmayı hedefliyoruz.”

Ajansımız 2020 yılı Fizibilite Desteği Programı kapsamında desteklenen Şırnak’ta Sürdürülebilir Turizm Çeşitlendirilmesi: Kültür ve Turizm Rotaları Fizibilitesi Projesi tanıtım toplantısı Şırnak Üniversitesi’nde yapıldı.

18 Şubat 2021’de gerçekleşen toplantıya Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Cizre Kaymakamı/Cizre Belediye Başkan V. Davut Sinanoğlu, Silopi Kaymakamı Can Kazım KURUCA ve İdil Kaymakamı Refik ÖZSOY'ın yanı sıra üniversite akademisyenleri ile bazı kamu kurum amirleri ve turizm acente yetkilileri katıldı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan Açılış konuşmalarından sonra söz alan Genel Sekreterimiz Ahmet Alanlı; proje hakkında bilgiler verdi.

Şırnak’ın önemli bir turizm potansiyeline sahip keşfedilmemiş bir değer olduğunu kaydeden Sayın Alanlı; Ajans olarak en önemli önceliklerinden birinin Turizm olduğunu; 3 yıllık Sonuç Odaklı 2 programdan birinin turizme odaklandığını ve bu üç yıl boyunca Şırnak ve bölgemizde önemli projelere imza atılacağını dile getirdi. Alanlı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonuç odaklı turizm programı kapsamında Şırnak Üniversitesinin ‘Rotam Şırnak’ temalı bu fizibilite başvurusunu öncelikle değerlendirip desteklemeyi uygun gördük. Bu proje ile Şırnak Turizm rotasını keşfedip tüm Türkiye’ye tanıtmayı hedefliyoruz.”

Proje kapsamında, Şırnak Turizmi için bir internet sitesi kurulacak, Şırnak Merkez ve ilçe ve önemli köyler gezilerek video ve fotoğraf kaydı yapılacak, Şırnak tematik rotaların belirlenip (kültür, inanç ve doğa) haritalandırılması yapılacak.


Tanıtım toplantısı Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Sedat Çelik proje tanıtım sunumunun ardından soru cevap bölümünü ile son buldu.