Loading...
Haber Galerisi
Şırnak Bilim Merkezi MEB Öğrencilerine Tahsis Edildi 25 Şubat 2022 | 15:10

Şırnak Üniversitesi’nin Ajansımız desteğiyle hayata geçirilen "Şırnak Bilim Merkezi" İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan işbirliği protokolü sayesinde üniversite öğrencilerinin yanı sıra MEB öğrencilerinin de kullanımına sunuldu.

Ajansımızın desteğiyle Şırnak Üniversitesi kampüsü yerleşkesinde faaliyete geçen Şırnak Bilim Merkezinin sadece üniversite öğrencilerine değil İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı ilk ve ortaokul öğrencilerine de hizmet vermesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı. İmza törenine Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan,  Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı ve Şırnak İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir katıldı.

Ajansımızın “2018 Yılı Ekonomik Altyapının Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen Şırnak Üniversitesi’nin “Şırnak Turizm Simülasyonu ve Bilim Merkezi Projesi” 2020 yılı eylül ayında tamamlandı. Covid-19 salgını nedeniyle değerlendirilemeyen Şırnak Bilim Merkezi, bilimin ve teknolojinin bölge halkına en iyi şekilde aktarımını sağlayacak görsel ve işitsel cihazlarla donatılarak eğitimcilerin sunumlarını gerçeğe en yakın şekilde yapmalarına imkân sağlamaktadır.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, 2020 yılında Şırnak Üniversitesi’nde açılan Bilim Merkezinin daha aktif kullanılması için İl Milli Eğitim Müdürlüğüne tahsis ettiklerini söyledi. Öğrencilerin okulda öğrendikleri konuları bu merkezde pekiştirerek bilim insanlarını daha yakından tanıyacağını ifade eden Vali Pehlivan "Öğrenciler Bilim insanlarının ortaya koyduğu eserleri, yaptığı deneyleri, çalışmaları burada deneyerek öğrenme imkânı bulacaktır. Böylesi emek sarf edilmiş bir merkezin ilimizde daha çok öğrenci tarafından tanınması, ziyaret edilmesi öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlayacaktır. Hedefimiz sezon sonuna kadar 4 bin 200 öğrencimizin burayı ziyaret etmesi ve buradan faydalanmasıdır” dedi.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka yaptığı konuşmada öğrencilerin Bilim Merkezine gelmeleri için belediyenin taşıma işini üstlendiğini dile getirerek şunları söyledi: “Çocuklar bizim geleceğimiz. Bu gençlerimiz, çocuklarımız geçmişte çok acılar çektiler, çocukluklarını ve gençliklerini yaşayamadılar. Onlara bunu yaşatmak için belediye olarak onların yanında olacağız” dedi.

Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı da bölgenin artık terörle değil, bilimle anılacağını söyleyerek bunun için atılan temellerin kısa zamanda sonuçlarını göreceklerini dile getirdi. Böyle bir merkezin Şırnak'a kazandırılmasından mutluluk duyduğunu belirten Alanlı, "Buradan 7'den 70'e bilime merakı olan herkes faydalanabilecektir. Bin metrekarelik merkezde 63 deney testimiz var. Özellikle öğrencilerimiz ortaokul ve lisede edindikleri bilgileri kolay bir şekilde deneyimleme imkânına sahip olabileceklerdir" diye konuştu.

İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından Şırnak Bilim Merkezi öğrenciler eşliğinde gezildikten sonra program sona erdi.