Loading...
Şırnak’a Ajansımızdan Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı Desteği 06 Eylül 2017 | 09:45
Şırnak Belediyesi tarafından Ajansımızın “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında Ajansımıza sundukları “Şırnak Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesi başarılı bulunarak hayata geçirildi. Proje, Şırnak kent merkezinde bugüne kadar yapılmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşımaktadır.

Ajansımızın 2014 yılında proje teklif çağrısına çıktığı “Kentsel ve Çevresel Altyapının İyileştirilmesi Mali Destek Programı” çerçevesinde Şırnak Belediyesi tarafından Ajansımıza sunulan “Şırnak Engelsiz Sosyal Yaşam Parkı” projesi Şırnak’ta yaşanan uzun süreli sokağa çıkma yasağı yüzünden uygulanamadı. Aradan geçen zamana rağmen Şırnak adına hak kaybı yaşanmaması için başarılı bulunan proje hayata geçirildi. Projenin toplam bütçesi 2 Milyon 129 Bin TL olup Ajansımız tarafından bu projeye % 75 oranında 1 Milyon 597 Bin TL hibe desteği sağlandı.

Ajans Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ konuyla ilgili yaptığı açıklamada projenin amacının kentsel yaşam koşullarının ve sosyal alanların iyileştirilmesine yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilerek yeşil alanların oluşturulması olduğunu belirtti. TRC3 Bölgesi’ndeki kentsel yaşam kalitesinin artırılması ve çevresel sorunların sürdürülebilir bir yaklaşımla çözülmesi yoluyla Bölge’nin yaşanabilir düzeyinin artırılması olduğunu söyleyen Genel Sekreterimiz “Bu amaçla Şırnak il merkezinde toplam 22 Bin m2 park alanı içerisinde yaklaşık 15 Bin 500 m2 yeşil alan, 500 m2 ye yakın basketbol-voleybol alanı, 500 m2yi aşkın tenis kortu olmak üzere iki adet spor alanı uygulanacaktır. Ayrıca üç adet çocuk parkı, bir engelli spor alanı, bir aletli spor alanı, 15 kamelya, 10 adet dairesel 3 adet kare pergole ve 50 adet bank olmak üzere çeşitli sosyal donatı alanları yapılmaktadır” dedi.

Böylece Şırnak halkının gün boyu oturabileceği, vaktini sosyal aktivitelerle geçirebileceği bir park alanı oluşturularak kent merkezinin yeşil alan ihtiyacı bir nebze olsun giderilmiş olacaktır. Proje uygulama süreciyle birlikte Şırnak halkının çevre bilinci ve toplumsal dayanışması da artacaktır. Kadınlarımızın sosyal hayata adapte olacakları bir sosyal yaşam alanı meydana gelecektir. Engelli vatandaşlarımızın yararlanabileceği onlara özgü bir oyun alanı ve çocuklarımızın güvenle oynayabileceği bir oyun alanı oluşturulacaktır. Gençlerimizin gönüllerince spor yapabileceği bir spor alanı meydana getirerek il merkezinde eksik olan kentsel sosyal donatı ihtiyaçlarının giderilmesi sonucunda şehrin yaşanabilirlik düzeyi artacaktır.

Proje, bugüne kadar kentte uygulanmış en büyük sosyal yaşam parkı özelliğini taşımakta olup, Şırnak’ta kentsel altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi ve çevresel altyapının iyileştirilmesine yönelik en büyük katkıyı sunacaktır.