Loading...
Siirt’te Yeraltı Çöp Konteyner Projesini Destekledik 20 Temmuz 2017 | 00:00
Ajansımız “Turizm, Kent ve Sanayi Altyapısı Mali Destek Programı” kapsamında desteklenen ve Siirt Belediyesi tarafından yürütülen Yer Altı Çöp Konteyner Projesi” tamamlandı.

Proje uygulama alanı olan Bahçelievler ve Yeni mahalle cadde ve sokaklarına 100 adet yeraltı çöp konteyner sistemi kurulmuştur. Kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesine ve yaşam kalitesinin artırılmasına yönelik olarak sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi önceliği çerçevesinde tamamlanan proje ile katı atık toplama işlemi İnsan sağlığını tehdit etmeyen ve çevreye uyumlu hale getirilmiştir. Yerüstü çöp konteynerlerinin oluşturduğu görsel kirliliği de ortadan kaldırmayı amaçlayan proje ile çevre temizliği ve bakımında, modern sistemler ve son teknoloji ürünü araç ve gereçler kullanılmıştır.

Sokağa çöp bırakma devrini sona erdiren proje, il halkına her açıdan kolaylık sağlarken çevre temizliğine de büyük katkı sağlıyor. Yer altına alınan konteynerler sayesinde sokak hayvanları çöpleri dağıtamazken, çöp kokusu ve sinek gibi istenmeyen durumlarda ortadan kalktı. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık temizlenerek, ilaçlanan konteynerler her açıdan büyük avantaj sunmaktadır. Yeraltının ısısı zeminden daha düşük olduğundan ve güneş ışığı almadığından evsel atıklar koku yapmamakta ve bakteri üretecek ısıya ulaşamamaktadır.

Söz konusu proje, Siirt Belediyesi’nin katı atık yönetimi konusunda faaliyet yürüttüğü projelerin en kapsamlısı olup halkın talepleri doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu durum hem Siirt Belediyesi’nin hem de çevre il ve ilçelerinin katı atık yönetimine olan bakış açısını geliştirecek ve bu yönetim uygulamalarının yayılmasını sağlayacaktır. Projenin diğer belediyelere canlı bir örnek oluşturması beklenmektedir.