Loading...
Haber Galerisi
SEECO Projesi Mardin Başlangıç Toplantısı 06 Ocak 2023 | 09:11

Sosyal Girişimcilik Güçlendirme ve Uyum Projesinin (SEECO) Mardin’deki uygulamasına yönelik yapılan başlangıç toplantısı çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Seeco Projesi Mardin uygulaması ilk toplantısı Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ başkanlığında geniş bir katılımla yapıldı. Uzaktan erişimle Zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirilen toplantıya Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı’nın yanı sıra, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yetkilileri, Ajans uzmanları, topluluk uygulama ortağı uzmanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan SEECO Proje Yöneticisi Hande Kara, projenin ülke genelindeki amaç ve hedeflerine değindikten sonra, projenin yönetim süreçleri hakkında bilgi verdi.

Ardından konuşma yapan Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, proje kapsamında yerel kurumların desteklerinin çok önemli olduğunu ifade ederek; projenin yerel kalkınma konusunda genç ve kadın istihdamına sağlayacağı faydaya dikkat çekti.

Mardin Vali Yardımcısı Abdullah Demirdağ yaptığı konuşmada projenin Mardin’in kalkınmasına katkı sağlayacağını, toplumsal refaha yönelik itici bir güç olacağına inandığını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından gerçekleştirilen çeşitli sunumlarda projenin tanıtımı yapılarak, projenin uygulama sürecindeki faaliyetler ve bu faaliyetlerde yerel paydaşlar ile yürütülecek olan etkinliklerin neler olduğu ele alındı.

Toplantının sonundaki değerlendirme bölümünde, katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri sorular cevaplandırıldıktan sonra toplantı sona erdi.