Loading...
Haber Galerisi
RİGE Finansman Desteği Programı Dört İlde Tanıtıldı 22 Ekim 2021 | 18:48

Ajansımızın 2021 Yılı Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı (RİGE) kapsamında Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi’nde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.

Girişimciliğin geliştirilmesi ve rekabet gücünün arttırılması amacıyla kâr amacı güden gerçek ve tüzel kişilere (KOBİ) yönelik olarak geliştirilen “Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı” dört ilde tanıtıldı. Toplantılar sırasıyla Şırnak’ta Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda, Mardin’de Ajansımızın Konferans Salonunda, Batman’da İl Kültür Merkezi Konferans Salonunda, Siirt’te Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantılara Ajans Genel Sekreterimiz Dr. Ahmet Alanlı, Vakıf Katılım Bankası Batman Şube Müdürü Ferit Er ile Siirt Şube Müdürü Yasin Fidancı, Ajansımızın dört ildeki yatırım destek ofisi koordinatörlerinin yanı sıra Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Osman Geliş, Mardin Tekstil Sanayicileri Derneği Başkanı Ahmet Azun, Mardin Bulgur Sanayicileri Derneği Başkanı Faysal Sun, Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Siirt Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Günbat, Siirt Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Vekili Ejder Katırsüren, Siirt Ticaret İl Müdürü Ramazan Bozkurt, Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) temsilcileri ile iş insanları katıldı.

Program kapsamında TRC3 Bölgesinde istihdam sağlanması, fiziki ve teknolojik altyapının geliştirilmesi, işletmelerde üretim ve hizmet kalitesinin iyileştirilmesi, ürün çeşitliliğinin ve ihracatın artırılması hedeflenmektedir. Toplam bütçesi 15 Milyon TL olan programın proje başına bütçesi en az 250 Bin TL en fazla 2 Milyon TL’dir. Destek kapsamında 24 ay vadeli, 3 ay geri ödemesiz ve üçer aylık dönemlerle geri ödemeli kredi tutarı karşılığında ödenmesi gereken finansman giderinin tamamı %100 oranında Ajansımız tarafından karşılanacaktır. Proje başvurusunda bulunmak isteyenlerin başvurularını Kalkınma Ajansları Yönetim Sistemi (KAYS) üzerinden 4 Ocak 2022 tarihine kadar tamamlamaları gerekmektedir.

Ajansımızın 2021 Yılı Rekabet İkliminin Geliştirilmesi Finansman Desteği Programı tanıtım ve bilgilendirme toplantılarında yapılan konuşma ve sunumlardan sonra katılımcıların konuyla ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından toplantılar sona erdi.