Loading...
Haber Galerisi
Mardinli Kadınlara Tanıtım ve Pazarlama Eğitimi Desteği 16 Ağustos 2021 | 17:26

Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Ajansımızın Teknik Destek Programı kapsamında kadınlara yönelik olarak Ajansımıza sundukları “Tanıtım ve Pazarlama Konularında Yönetim Danışmanlığı Hizmeti” projesinin eğitimi gerçekleştirildi.

Mardinli kadınların kendi imkanlarıyla ürettikleri el emeği göz nuru ürünleri tanıtmak ve satışını gerçekleştirmek amacıyla, Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlamış olduğu eğitim projesi Ajansımız tarafından desteklendi. Tanıtım ve pazarlama konularında eğitim alan Mardin Büyükşehir Belediyesi’nin Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Mesleki Eğitim Merkezi (MARMEK) öğretici personelleri ile kursiyer kadınlardan oluşan yirmi kişiye eğitim verildi. Mardin’de kadınların unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarının canlandırılıp yaşatılması ve gelecek kuşaklara geliştirilerek aktırılması için çeşitli konularda Marmek’te düzenlenen eğitim beş gün sürdü.

Ev tekstil ürünleri, kilim çanta dokuma, örgü bebek, kumaş boyama, takı tasarımı, dikiş nakış ürünleri gibi bin bir emekle ortaya çıkarılan ürünlerin satışını sağlayarak daha fazla tüketiciye ulaştırılması için proje hayata geçirildi. Eğitimin konu başlıkları “Tanıtım ve Pazarlama” “Ürün ve Hizmet Yönetimi Stratejileri” “Fiyatlandırma Stratejileri” “Tüketici Pazarlarını ve Endüstriyel Pazarları Tanımak” “Pazar Bölümlendirme ve Müşteri Kişilik Kartı Uygulamaları” şeklindedir.

Katılımcıların oldukça hevesli ve istekli olduğu gözlemlenen eğitim interaktif olarak gerçekleştirildi. Katılımcıların eğitim boyunca merak ettikleri soruların eğitimci tarafından gerçek hayattan güncel örneklerle cevaplandırılması konunun anlaşılmasını pekiştirmesi açısından oldukça faydalı bir eğitim olmasını sağladı. Böylece mutlu ve üretken kadınların hedeflerine ulaşmaları için Ajansımız tarafından destek verildi.

Kursiyer kadınlar ile Marmek öğreticilerine verilen Tanıtım ve Pazarlama Eğitiminin sonunda katılımcılara sertifikalarının dağıtılmasının ardından program sona erdi.