Loading...
Mardin Ticaretinin Önde Gelen Kurum Başkanları Ajansımızda Bir Araya Geldi 18 Temmuz 2017 | 19:53
Mardin’in ticaretine yön veren yerel kurumların kıymetli müdürleri Ajans binamızda Genel Sekreterimizle bir araya gelerek Mardin ticareti üzerine istişarelerde bulundu. Mardin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahsum Özmen, Nusaybin Ticaret Odası Başkanı Necdet Aktaş, Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Dündar ve Kızıltepe Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Şahin’in katıldığı toplantıda Genel Sekreterimiz Yılmaz Altındağ ile Mardin ticareti üzerine çeşitli konularda görüşme gerçekleştirdiler.

İlimizin ticari kapasitesi açısından çeşitli hususlara değinilen toplantıda birçok önemli husus masaya yatırıldı. Ticari açıdan Mardin, özellikle son yıllarda bölgenin birçok faaliyet dalında öne çıkan ve çeşitlilikleriyle de çok sayıda sektörü içinde barındıran bir vilayet görünümüne kavuşmuştur. Bölgenin en kozmopolit ve tarihten gelen farklılıklarını bir arada tutmasıyla da eş değer vaziyette ekonomik yapısının olması, çevre illere kıyasla Mardin’i başka kılmaktadır. Ekonomiyi oluşturan kanalların bu denli çeşitlilik göstermesi ise çok sayıda ve farklı sektörden yatırımın kendine nüfuz alanı kurmasını sağlamaktadır. Bu çok kültürlülük ortamı ise bölgenin komşu ülkelerle olan ihracat ortamını olumlu etkilemektedir. Mardin’in bu açıdan ticari potansiyelinin yüksek olduğuna değinilen toplantıda kurum müdürlerimiz yatırım konularında görüşlerini dile getirdiler. Ayrıca toplantı heyeti Mardin ilimiz için ortak paydada buluşma konularında karşılıklı temennilerini bildirdiler.

Genel Sekreterimiz yaptığı açıklamasında ‘Bir yatırımcı gözüyle bakıldığında Mardin’i yatırım açısından cazip kılan temel faktörlerin başında, teşvik sistemlerinde öne çıkan konumu ve yatırım destek programlarında öncelikli illerimiz arasında yer alması gelmektedir. Mardin’de yatırım yapmak isteyenler için hazine teşvikleri, vergi indirimleri, arazi tahsisi, faiz desteği, kredi ve hibe destekleri başta olmak üzere birçok imkan mevcuttur. Bu açıdan bizlere yatırımcılara ulaşma konusunda değerli kurum başkanlarımla birlikte birtakım görevler düşüyor’ diyerek Ajans olarak Mardin’e hizmet için ortak paydalarda buluşma niyetinde olunduğunu iletti.